Bouw je eigen bamboefiets met deze Kickstarter

Bamboefiets
Als je een beetje handig bent, zet je dankzij dit Kickstarter-project zo je eigen fietsframe van bamboe in elkaar.

Het doel van Bamboobee is om mensen een nieuwe waardering te geven voor hun trouwe tweewieler. Zij hebben daarom (naar eigen zeggen) ’s wereld eerste doe-het-zelf fietskit gemaakt, zodat je eigenhandig een bamboeframe in elkaar kunt zetten.

Bamboe, het ideale frame-materiaal
Bamboe is volgens de bedenkers van de Bamboobee namelijk uitermate geschikt als materiaal voor een stevige fiets. Het is goedkoop, sterk, weegt niet zwaar en is een stuk goedkoper dan metaal. Door de verschillende stokken op maat te zagen en te verbinden met hennepkoorden, zet je in een middagje tijd je eigen frame in elkaar. Epoxyhars zorgt er vervolgens voor dat de koorden en het hout goed aan elkaar vast blijven zitten. Deze hars heeft wel drie dagen nodig om deze natuurlijke versteviging tot stand te brengen.

Bamboo

Het Bamboobee-frame kun je voor 215 euro inclusief verzendkosten bestellen op de bijbehorende Kickstarterpagina, waar je ook meer informatie kunt vinden over hoe je aan de slag moet gaan. Bovengenoemde Epoxyhars zit daar niet bij, omdat het niet internationaal verstuurd mag worden. Als alles meezit ploft het bouwpakket in februari 2015 op je deurmat. Let wel op dat het hier slechts om een frame gaat, de overige onderdelen zul je dus zelf moeten bestellen.

[gv data=”32XN347pyBM”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Eén van de argumenten is dat bamboe zo goedkoop is. Maar vervolgens moet je wel 215 euro neerleggen voor alleen een frame dat je ook nog zelf in elkaar moet zetten, met epoxyhars die je ook nog zelf moet kopen.
    Wel grappig z’n bamboe fiets maar iets zegt me dat dit wel erg veel geld is voor een klein beetje materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *