Deze technerd heeft meer volgers dan Kanye

Marques-Brownlee
YouTubesensatie Marques Brownlee heeft al meer volgers dan Marvel, Disney Animation en Kanye West, maar waarom precies?

Met 1,8 miljoen subscribers doet Marques Brownlee het behoorlijk goed op YouTube, zeker als je nagaat dat het hier om een 20-jarige student uit New Jersey gaat. Zijn review- en testvideo’s kregen een flinke lift toen hij deze zomer een saffierglazen plaatje van de iPhone 6 in handen kreeg. Dit leverde een video op die inmiddels 8 miljoen views heeft, waarin hij met een mes en sleutelbos tekeer gaat op het glazen plaatje.

Eerlijk en normaal
Zes jaar geleden begon Brownlee al met het maken van video’s, al zijn de video’s op zijn kanaal onlangs een stuk professioneler en van hogere kwaliteit geworden. Met 1,8 miljoen abonnees genereert zijn YouTubekanaal inmiddels genoeg geld om het “de moeite waard” te maken. Veel mensen prijzen hem om de menselijke, normale manier waarop hij zijn video’s presenteert. Geen geschreeuw of flauwe grappen om zijn ego te strelen, gewoon een inhoudelijk filmpje waarin je precies te weten komt wat de titel je doet vermoeden.

Wat Brownlee gaat doen als hij afgestudeerd is, weet hij nog niet. Wel gaat hij in de nabije toekomst meer recensies maken van meer techproducten. “Als er een aan-knop op zit, is het interessant”, aldus Brownlee op Wired. Via deze link kun je zelf een kijkje nemen op het kanaal van deze jonge techhead/YouTubesensatie.

Nog geen reacties

  1. Zijn filmpjes zijn ook heerlijk normaal. En eindelijk een youtuber die niet zeurt over de inkomsten op z’n kanaal. Of het continue gebedel om subs te krijgen.

  2. Ik ben een tevreden subscriber van het eerste uur. Nog iets waar je rekening mee moet houden waarom hij zo succesvol is. Hij is hartstikke objectief. Waarom? Hij koopt alle hardware i.p.v. review samples die men normalitair toegestuurd krijgt. Op de bèta-versies en hier een daar een developer previews na reviewt hij zijn hardware na de officiële release. Hij is weliswaar liefhebber van Android, maar dat maakt hem nog geen Android fanboy. De iDevice reviews van hem zijn daarvoor het bewijs.

  3. Ach ach hij gaat tekeer op een saffierglazen faceplate van een iPhone 6 en dat is direct onprofessioneel en van lage kwaliteit? Er wordt toch mee geadverteerd dat dat spul onbreekbaar is, als iemand zo’n plaatje in handen krijgt mag hij toch de proef op de som nemen? Probeer dan in ieder geval niet als een fanboy over te komen..

    Klinkt aan de andere kant wel als een interessant persoon om te onthouden!

    • @frietjemet: Lezen is schijnbaar niet je beste kant… Toen hij begon met YouTube waren de filmpjes van lage kwaliteit. En nee ben geen Android fanboy want heb zelf een IPhone. Wel moet ik toegeven dat Android de gebruikers meer vrijheid geeft in het personaliseren van de telefoon maar IOS is daarin tegen gewoon fijn en snel.

    • @frietjemet: “waarin hij met een mes en sleutelbos tekeer gaat op het glazen plaatje”

      Hier bedoelt men, dat hij het glazen plaatje test op krasgevoeligheid. Het was namelijk geen massief saffierglas, zoals de meesten hadden verwacht, maar een heel flexibele glasplaat, en de aanname van de meeste mensen is dat flexibel = zacht materiaal, en dus veel vatbaarder voor krassen.

      Verwonderlijk was dan ook, dat het glas veel moeilijk te bekrassen was dan Gorilla Glas 3, ondanks de flexibiliteit van het glas. Men kan er dus ook van uitgaan, dat het bij vallen, veel minder snel zal breken of barsten. Vergeleken met puur saffierglas, zoals gebruikt wordt als beschermende laag voor de homeknop/touchId van de iPhone 5s bv, bleek het zachter te zijn.

      Waarschijnlijk betrof het hier een coating van saffier, bovenop een mineraalglas of dergelijke. Onlangs is dan nog gebleken, dat het wel degelijk de bedoeling was dat de iPhone 6 en 6 Plus hier mee uitgerust gingen worden. Helaas is een heel groot deel van het “gekweekte” saffier mislukt. Barsten, verkleuringen,…enz.

      De fabrikant, waar Apple veel geld in gepompt heeft, moest op relatief korte termijn heel veel meer werkvolk en apparatuur aanwerven, waardoor het productieproces niet betrouwbaar is gebleken. Gerucht gaat, dat het eigenlijk komt omdat Apple de fabrikant heeft gepushed om grotere stukken saffierglas te kweken, dan dat de fabrikant betrouwbaar achtte om in grote masse te maken. Grotere stukken saffier = meer glazen plaatjes die je er uit kunt halen.

      Wie weet zien we in de toekomst hier nog iets van terug, maar ondertussen blijkt de fabrikant ook in slechte papieren te zitten, wat de boel alleen maar ophoudt natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *