Hammelean: Deze hamer slaat de spijker altijd raak

Hammelean
Deze uitvinding slaat de spijker in alle gevallen op zijn kop.

De makers van de Hammelean vinden het tijd voor een revolutie in de kluswereld. Hamers zijn nog steeds een populair hulpmiddel, maar volgens deze uitvinders wel behoorlijk verouderd.

Polsklachten
Een spijker in een andere hoek dan recht ergens intikken kan knap lastig zijn, en levert volgens het Hammelean-team zelfs klachten op in je pols. In het uiterste geval sla je ze nog scheef ook, zodat je weer opnieuw kunt beginnen en je een lelijk gat in je muur rijker bent.

Hammelean-concept

De Hammelean lost dit probleem van de statische hamer heel simpel op, door een verstelbare kop te introduceren die je in tal van standen kunt zetten. Als je de hoek van de hamer precies gelijk trekt met de hoek waarop je de spijker de muur in wilt slaan, sla je altijd recht, wordt je pols niet moe en kun je dus ook langer blijven klussen.

Concept
Voorlopig is de Hammelean slechts een concept van een groep ontwerpers. Laten we dus hopen dat deze uitvinding in de nabije toekomst gerealiseerd wordt, wat de kans op een blauwe nagel weer een stuk kleiner maakt.

Hammelean-handleiding

Nog geen reacties

  1. wat een gedoe om een nagel(spijker) in een bepaalde hoek of weet ik veel wat ergens in te kloppen tegen dat je die hamer ingesteld hebt heb ik er al 10 in geslagen bij manier van spreken.

  2. Hoax zou ik het niet noemen, maar is gewoon een dom ideetje van iemand die het een leuk ideetje vond, maar nog maar zelden met een hamer gewerkt heeft.

    De kop scheef zetten is geen vooruitgang.

    Met een hamer maak je een boogvormige beweging, waardoor de kracht recht op de nagel komt, ook als de nagel schuin erin moet. Door de kop schuin te zetten, komt de kracht niet meer recht op de nagel, en gaat die sowieso scheef geklopt worden. Scheef, niet schuin.

    Er zullen wel mensen zijn die dit kopen, maar het is waardeloos…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *