Chrome-plugin Hola misbruikt gebruikers in botnets

Hola's VPN-plugin
Hola klonk lange tijd als de ideale plugin voor iedereen die schijt heeft aan de landenrestricties van websites als Netflix, maar iets zegt ons dat veel gebruikers de VPN-app vandaag gaan verwijderen.

Hola is een gratis plugin, in tegenstelling tot veel andere VPN-programma’s. Je betaalt er echter wel voor. Hoe? Hola heeft toegang tot jouw bandbreedte en verdient geld door hier stukjes van te verkopen. In andere woorden: Hola laat andere mensen gebruik maken van internet via jouw verbinding. Dat is nog relatief onschuldig, want veel zul je er niet van merken, ware het niet dat Hola niet checkt of de ‘koper’ van jouw bandbreedte geen kwade bedoelingen heeft.

Frederick Brennan kwam er namelijk achter dat Hola gebruikt was om zijn website aan te vallen. Hij kreeg honderd keer meer verkeer te verwerken dan normaal. De aanval was afkomstig van een hacker die opereert onder de naam Bui. Hij liet later weten dat hij gebruik had gemaakt van Hola’s diensten bij het uitvoeren van zijn aanval op Brennan.

Hola stelt in een reactie dat Bui inderdaad door de screening is gekomen en dat dit niet had mogen gebeuren. Het echte nieuws is echter dat Hola jouw bandbreedte verkoopt. Dat is vrijwel nergens terug te vinden op de website van de plugin.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *