Mijlpaal: Tesla’s model S legt 1 miljard mijl af

Tesla Model S
Dat is 1609344000 kilometer.

…Maar er zijn nog veel meer manieren (anders dan conversie) om inzichtelijk te maken wat een enorme afstand dat wel niet is, zoals je kunt zien in onderstaande afbeeldingen.

De Tesla’s hebben samen 1 miljard mijl afgelegd. Dat liet het bedrijf weten via Twitter. Hoe Tesla daar precies achter is gekomen is niet bekend.

Het lijkt een waanzinnig getal, maar de meeste autofabrikanten haalden deze mijlpaal natuurlijk al decennia geleden. Neemt niet weg dat het een aanwijzing is dat de elektrische auto’s van Elon Musk aan een opmars bezig zijn. 570.000 ton koolstofdioxide hebben de auto’s gezamenlijk bespaard.

Het is geen geheim dat Tesla ambitieus is: dit jaar zou er al een zelfrijdende auto van de fabrikant moeten verschijnen. Sowieso zit Elon Musk vol met wilde plannen.

Tesla mijlpaal 2

Tesla mijlpaal 1

Tesla mijlpaal 4

Tesla Mijlpaal 3

5 reacties

    • @zaphodbeeblebrox: Dit vind ik altijd zo’n kul argument. Een fossile brandstofauto stoot echt geen 150 gram CO2 per kilometer uit, maar veel meer. Die benzine/diesel/lpg moet geraffineerd, opgepompt en getransporteerd worden. Daar gaat ook echt megawatt aan energie doorheen.

    • @zaphodbeeblebrox: Dit is een flauw argument. Wat is er verkeerd aan elektrische auto’s die hun elektriciteit ontvangen uit kolen/kernenergie/biomassa etc, etc.? Is dit om te pleiten dat elektrische auto’s eigenlijk ook milieuvervuilend zijn? Natuurlijk zijn ze dat, maar ze zijn ook zeker wel een stap in de juiste richting. Collectief zullen ze veel minder uitstoten dan een brandstofauto, daar gaat het om. Bovendien hoeft elektriciteit niet alleen gewonnen te worden uit kolen/kernenergie/biomassa (overigens ia dat laatste best wel milieuvriendelijk), maar kan het ook gewonnen worden uit windenergie, waterenergie, zonnepanelen etc, etc. Daar eens aan gedacht? Het is innovatie. Deal with it.

    • @zaphodbeeblebrox: En toch is elektrisch rijden daarmee de oplossing. Je kunt de elektrische auto namelijk niet de schuld geven van de manier waarop de stroom wordt opgewekt. De manier waarop de stroom wordt opgewekt is het grote verbeterpunt waar we op aarde de komende decennia mee bezig moeten zijn. Het doel moet zijn om geen fossiele energie meer te gebruiken, of dat nou in een benzine of in een elektrische auto verdwijnt.

      De fossiele voorraad in onze aarde kun je zien als de accu van onze planeet: miljoenen jaren lang is de planeet opgeladen door de zon: door de zon konden begroeiingen en dieren leven. Deze stierven en hun overblijfselen zijn in de loop der jaren in onze aardbodem omgevormd naar ruwe olie en aardgas. We zijn nu in rap tempo de accu van onze planeet aan het leegtrekken, terwijl de zonne-energie die ‘m oplaadt nauwelijks gebruikt wordt. Je kunt wel zeggen dat hoewel we best slim lijken, we echt extreem dom bezig zijn. We gaan onszelf zo hard tegenkomen in de komende decennia. We moeten geen fossiele brandstoffen meer gaan gebruiken. Niet alleen vanwege de milieustaat van onze planeet, maar omdat we te laat zullen zijn met omschakelen als het op is.

      En ik weet wel welk van deze twee auto’s het eerste geen behoefte meer heeft aan fossiele brandstoffen, dat is toch echt de elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *