Deze albums komen exclusief naar Apple Music

Dre the chronic
Inderdaad, onder meer bovenstaande klassieker. Maar er zitten nog meer verrassingen tussen.

Eerder was natuurlijk al bekend dat Taylor Swifts hitalbum 1989 via de nieuwe streamingdienst verkrijgbaar zal zijn, nadat Apple toegaf aan haar eis om artiesten te compenseren voor streams tijdens de trialperiode. Nu blijkt ook Dr Dre’s klassieker uit 1992 The Chronic op Apple Music te komen. Dat lijkt misschien niet verwonderlijk, aangezien Dre bij Apple een flinke vinger in de pap heeft, maar lange tijd was hij niet eens eigenaar van zijn eigen muziek (als ik moet kiezen ben ik trouwens liever eigenaar van Beats). Apple Music is dan ook de eerste streamingdienst waar nummers als Nothin but a G thang en Let’s ride te horen zijn.

Een andere toevoeging: AC/DC stapt eindelijk het digitale tijdperk binnen. Nooit eerder was muziek van de legendarische rockband te horen via stream: het duurde zelfs tot 2012 voor hun muziek in de iTunes-store kon worden aangeschaft. Dit is echter geen exclusive: hun muziek komt ook naar Spotify en Rio.

3 reacties

  1. Als is ik die albumcover zie gaat er echt geen lichtje branden. Dr. Dre classic?
    [img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b7/NirvanaNevermindalbumcover.jpg[/img]
    [img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3b/Dark_Side_of_the_Moon.png[/img]
    Bovenstaande twee albums zijn classics niet Dr. Dre 🙂

    • @zaphodbeeblebrox: Ieder zo zijn smaak, niet dat ik jouw suggesties niet leuk vind, in tegendeel. Maar The Chronic van Dr. Dre is wel degelijk een klassieker. Met ongeveer 13 miljoen stuks verkocht hoef je je niet te schamen. Het haalt het dan wel niet bij de 30 miljoen van nevermind, maar om nu te zeggen dat the Chronic geen klassieker is omdat de muziek je niet aan staat vind ik wel erg kort door de bocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *