MasterCard introduceert betalen met selfies

Mastercard
Goed nieuws voor de Kardashians.

Het bekende wachtwoord moet vervangen worden door gezichtsherkenning.

Mastercard test een nieuwe app die gebruikers in staat moet stellen om aankopen te doen waarbij ter verificatie een selfie wordt gemaakt in plaats van een wachtwoord wordt ingevoerd. De selfie wordt uiteraard beoordeeld via gezichtsherkenning. Een wachtwoord kun je vergeten of, belangrijker misschien, kan worden gestolen – een selfie niet, is het idee. Op dit moment wordt een proef gehouden met de nieuwe techniek.

Deelnemers moeten een foto van zichzelf maken met hun smartphone en die versturen via de speciale app. Die vertaalt de foto via gezichtsherkenningstechnologie in bits en bytes, en verstuurt het naar MasterCard. Die vergelijkt de informatie met een opgeslagen code, hetgeen een weergave is van het gezicht van de klant. Matchen ze, dan wordt de aankoop goedgekeurd.

“We willen dat klanten zichzelf kunnen identificeren door wie ze zijn, niet door wat ze kunnen onthouden”, zegt Ajay Bhalla, directeur van MasterCard, in een interview met CNN Money. “We moeten allemaal al te veel codes onthouden.”

Eerder deze maand bedacht een Britse startup een andere innovatieve oplossing voor dat probleem: een pincode die uit vier zelfgekozen emoji’s bestaat. Veel makkelijker te onthouden, natuurlijk.

(Via CNN Money)

3 reacties

  1. “Een wachtwoord kan worden gestolen – een selfie niet,”

    Toch lijkt mij verificatie via gezichtherkenning meer fraudegevoelig dan verificatie via wachtwoord. Foto’s van “het slachtoffer” kunnen zo op Facebook gevonden worden. Wachtwoorden (hoop ik) niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *