Breaking: F16 botst met privévliegtuig

Cessna F16 Crash
In of rond Charleston, een plaats in South Carolina (VS), is vanochtend rond 11 uur plaatselijke tijd een privévliegtuigje gebotst op een F16.

Dat meldt de regionale nieuwszender WCSC.

Hoe de crash heeft kunnen gebeuren en wat de toestand van de passagiers van beide toestellen is, is op dit moment nog niet bekend. Ten minste één persoon is gewond geraakt en geholpen met een traumahelikopter. Het privévliegtuigje is een Cessna C150. Een getuige zag de vliegtuigen elkaar raken en zag een enorme explosie, gevolgd door ‘een vuurbal in de lucht’.

De Amerikaanse luchtmacht beschikt al over F16’s sinds de jaren ’70, maar zou weinig gebruik meer maken van dit model straaljager.

UPDATE: CNN meldt dat het sportvliegtuigje in een rivier terecht is gekomen. Alle inzittenden zouden daarbij zijn omgekomen, al is nog niet duidelijk hoeveel mensen er precies in het vliegtuigje zaten. Onderzoekers van de luchtvaartautoriteiten zijn op weg naar de plek van het ongeluk.

3 reacties

  1. Sorry, maar de VS heeft nog ruim 1.200 F16’s in actieve dienst. Ruimschoots de grootste gebruiker ter wereld van de F16 dus. Ze hebben er in totaal zo’n 2.200 gehad, de laatste werd in 2005 geleverd. De een na grootste is Israël met iets meer dan 300 F16’s. De F16 is en blijft voorlopig nog het populairste westerse gevechtsvliegtuig, het wordt namelijk nog steeds geproduceerd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *