Dit is waarom 15 autofabrikanten een nieuwe stad bouwen

M-city
Vanwege zijn auto-industrie draagt Detroit de bijnaam ‘Motor City’, maar in de staat Michigan zal een nieuwe stad verrijzen die deze nickname minstens zo waard is. Dit is M. City.

Vijftien autofabrikanten (onder andere Ford, General Motors, Toyota en Nissan) leggen elk een miljoen dollar in zodat er een compleet nieuwe stad kan worden gebouwd waarin alles draait om auto’s, auto’s en nog eens auto’s. Zelfrijdende auto’s, om precies te zijn, variërend van deels autonoom tot volledig zelfstandig.

M. City, zo benadrukt de projectleider, is veel meer dan zomaar een testparcours. Het moet zo goed mogelijk allerlei verschillende real-life omstandigheden nabootsen zodat onderzocht kan worden hoe autonome voertuigen daar mee omgaan. Op de 13 hectare grond zijn grindwegen, tunnels, stads- en plattelandswegen – en heel veel auto’s van verschillende fabrikanten. Grote afwezigen: Google en Apple.

De nieuwe stad is volledig in lijn met andere ontwikkelingen die we momenteel zien op autonoom-auto-gebied. Zo werd vorige week nog duidelijk dat de grote autofabrikanten er niet happig op zijn informatie met Apple en Google te delen, omdat zij zelf hun eigen autonome voertuigen willen ontwikkelen. Dan zijn er ook nog de ontwikkelingen rondom de Here-kaarten, waar een consortium van drie Duitse autofabrikanten in samenwerking met Baidu een bod op wilde uitbrengen. De traditionele fabrikanten lijken vastbesloten hun industrie niet zomaar op te geven aan de techreuzen.

Zelfrijdende auto’s worden al op de openbare weg getest, maar daar moet altijd een menselijke bestuurder bij zijn. Ook is het tamelijk ingewikkeld allerlei verschillende omstandigheden te vinden in hetzelfde gebied. Met 15 miljoen dollar en een ambitieus plan lijkt dat dus opgelost.

Bekijk de nieuwe stad en een uitleg in onderstaande video:
[gv data=”aKduQC8wNu4″][/gv]

19 reacties

  1. Hopen dat ze falen, anders heeft het nut van sportauto’s ook niet meer, als ik zelf niet wil rijden pak ik wel de bus of trein of bel wel een taxi

  2. Via Carplay komt Apple vast wel wat dingen te weten die ze graag willen weten, getest door echte personen op de echte weg.

    Zal vast wel ergens in hun voorwaarden staan dat ze jou mogen volgen en jouw gegevens mogen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *