Gaat Mark Zuckerberg de rijkste man op aarde worden?

Zuckerberg House
De jaarlijke Bloomberg-miljardairslijst is weer bekend gemaakt en de Facebook-oprichter heeft er flink wat miljarden bij gekregen. Omdat wij allemaal weten hoe hij eruit ziet zie je hierboven een foto van zijn huis.

De Facebook-oprichter, die pas 31 jaar is, heeft er volgens Bloomberg dit jaar $8,6 miljard dollar extra bijgekregen, waarmee zijn totale waarde uitkomt op $43,1 miljard. Daarmee haalt hij Ikea-oprichter Ingvar Kamprad in en stijgt hij naar de negende plaats. Hij staat nog slechts $300 miljoen achter op Oracle-oprichter Larry Ellison, die dus $43,4 miljard waard is. Maar ondanks de slechte prestaties van Microsoft is Zuckerberg nog steeds maar iets meer dan de helft waard van Bill Gates: met $85,2 miljard staat hij eenzaam aan kop. De nummer 2 is Zara-eigenaar Amancio Ortega, die $70,8 miljard waard is, en op nummer drie vinden we tycoon Warren Buffet met $67,6 miljard dollar.

De aandelen Facebook bereikten dinsdag een recordhoogte van $98,9 per aandeel. Er wordt verwacht dat de cijfers van het tweede kwartaal flinke winsten uit video-advertenties zullen laten zien, alsmede enorme groei bij Instagram.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *