Amsterdammers bedreigen elkaar via Facebook

Opvallend onopvallendEen kleine tip voor ruziënde buren of andere gebrouilleerden: doodsbedreigingen via Facebook zijn niet zo handig. Ook niet als je €20.000 uitlooft voor de killer.

Nog een extra tip, als je naast het Paleis van Justitie woont is het helemaal niet handig om dat soort bedreigingen op het internet rond te strooien. Maar in Amsterdam gebeurt het wel gewoon, op de Coffijboomstraat. Nu is bedreigen sowieso al niet zo handig, als je iemand iets wilt aandoen, kun je het beter gewoon doen. Dan kan je later altijd nog zeggen dat je geen enkel motief had.

Wat is nu het geval? Vlakbij het IJ in Amsterdam zijn twee buren al jaren met elkaar in conflict. Volgens de politie doen ze over en weer de hele tijd aangifte van allerlei vervelende dingen. Herrie, mishandeling en intimidatie. En dat begon allemaal omdat een van de buren een stel windhonden in huis heeft. Dus die huilen waarschijnlijk als de wind.

Daarover hebben de buurtjes nu al jaren ruzie. Het nieuwste hoofdstuk in de sage komt via Facebook tot ons: de buurman looft €20.000 uit aan degene die de buurvrouw kan vermoorden. Lekker hip en modern. Maar ook openbaar. Dan kun je Facebook beter gebruiken om mensen te trollen. Maar ja, overtreders en Facebook, het is geen gelukkige combinatie.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *