Is dit Samsung’s nieuwe flagship?

Samsung Valley
Volgens de geruchten zal de Valley in januari 2016 worden gelanceerd.

Na de design-topper die Samsung afleverde met de Galaxy S6 Edge lijkt het er nu op dat het bedrijf opnieuw wil innoveren met de displays in zijn toestellen. De Samsung Valley zou een opklapbare smartphone worden met een flexibel scherm. Sammobile schreef al in mei over Project Valley. De afgelopen tijd zou Samsung een groot aantal patenten hebben aangevraagd voor smartphones met opvouwbaar scherm.

De geruchten worden nu van extra onderbouwing voorzien door een post op Weibo, waar iemand zelfs foto´s heeft geplaatst van het nieuwe toestel:

Project Valley

De anonieme tipgever meldt ook dat hij verkrijgbaar zal zijn in twee versies: eentje met een Snapdragon 620 processor en de andere met een Snapdragon 820. Hij zou voorzien zijn van 3GB aan RAM, 64 GB aan opslagruimte, een microSD slot en een niet te verwijderen batterij. Hij zou ook beschikken over Qualcomm’s nieuwe QuickCarge 3.0 technologie. De Valley zou passen in de koers die Samsung volgt op designgebied: al eerder bracht het bedrijf opklapbare telefoons, apparaten met licht gebogen schermen, en natuurlijk de eerder genoemde S6 Edge.

Flexibele schermen hebben een aantal belangrijke voordelen: ze wegen minder, zijn minder dik, en minder kwetsbaar. Dat zij de toekomst hebben, blijkt wel uit het feit dat 62% van de Amerikaanse display-patentaanvragen het afgelopen jaar betrekking had op flexibele displays.

7 reacties

    • @turbobrick: Zo onrealistisch is dit toch niet? Prototypes van buigbare schermen worden al een paar jaar getoond. Uiteindelijk kunnen we daar wel een productie variant van verwachten..

      Een vliegende auto klinkt trouwens realistischer dan 50 cent per liter benzine.

      • @IssamR: Flexibele schermen zijn tot nu toe tech projectjes en nog nergens te vinden in consumenten artiklen. Nog niet iets wat ook maar een beetje flexibel is !
        Verwacht je nu dan een MEGA flexibel scherm dat je per dag tientallen/hondereden keren kan openklappen en blijft werken ??
        Daarbij, weleens gezien wat de Edge duurder is qua prijs en dat is gewoon een OLED scherm met een afgeronde zijkant. Denk je dat een flexibel scherm dan opeens betaalbaar wordt voor consumenten ?

        Nee, dit is wellicht toekomst muziek, maar ik garandeer je dat je dit NIET in 2016 op de markt zal zien, nog niet mischien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *