Apple woest over gesloopte Apple TV

Ruzie na teardown nieuwe Apple TV
Het duurt voortaan waarschijnlijk wat langer voor we weten of Apple-producten eenvoudig te slopen repareren zijn, want iFixit heeft ruzie met de techgigant.

De problemen begonnen deze week, toen iFixit een teardown van de nieuwe Apple TV publiceerde. De nieuwe versie is vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en ligt pas eind oktober voor normale stervelingen in de winkels. iFixit gebruikte zijn developer-account om de Apple TV eerder in handen te krijgen en haalde ‘m vervolgens helemaal uit elkaar.

Dat viel niet helemaal lekker bij Apple, want de hardware wordt uitgedeeld zodat ontwikkelaars alvast aan de slag kunnen met nieuwe apps. Inmiddels is het account van iFixit geschrapt en is ook de gelijknamige app uit de App Store verwijderd. iFixit heeft in een blogpost laten weten dat het wist dat het een aanzienlijk risico nam, maar besloot uiteindelijk toch te doen waar het goed in is: Apple-producten uit elkaar halen.

Not too long ago, we tore down the Apple TV and Siri Remote. The developer unit we disassembled was sent to us by Apple. Evidently, they didn’t intend for us to take it apart. But we’re a teardown and repair company; teardowns are in our DNA—and nothing makes us happier than figuring out what makes these gadgets tick. We weighed the risks, blithely tossed those risks over our shoulder, and tore down the Apple TV anyway.

6 reacties

  1. Kan het wel enigszins begrijpen. Als ik een auto mee krijg voor een testritje is het ook raar als ik alle bumpers eraf haal thuis om te zien hoe het gebouwd is. Toch? Gok dat je het merk er niet blij mee maakt.

    • @mike0709: “Dat viel niet helemaal lekker bij Apple, want de hardware wordt uitgedeeld zodat ontwikkelaars alvast aan de slag kunnen met nieuwe apps.”

      Als een autofabrikant mij een auto GEEFT, dan maak ik zelf wel uit wat ik er verder mee doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *