‘Samsung Galaxy S7 krijgt variant op Apple’s 3D Touch’

'Samsung Galaxy S7 krijgt variant op Apple's 3D Touch'
Het zat er al aan te komen: de eerste concurrenten gaan aan de slag met een drukgevoelig scherm in Apple-stijl.

De Samsung Galaxy S7 is veelbesproken in de wandelgangen. Het nieuwe toptoestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant moet nog gepresenteerd worden, maar de afgelopen weken lekten al diverse details uit. Op het Chinese sociale medium Weibo zou volgens Phonearena besproken worden dat de Galaxy S7 een drukgevoelig touchscreen krijgt.

Samsung maakt hierbij gebruik van de Clearforce-techniek van Synaptics. Deze techniek onderscheidt zich van Apple’s 3D Touch door het ook mogelijk te maken om je telefoon te ontgrendelen door er harder op te drukken en sneller of langzamer te scrollen. De technologie van Synaptics komt pas begin 2016 beschikbaar, dus voor die tijd hoeven we de nieuwe Samsung niet te verwachten.

Nog geen reacties

  1. Je kan er bij Samsung wel van uit gaan dat ze iets was goed is als basis nemen en het dan nog beter gaat maken. Jatten doen ze al jaren van elkaar. Daarbij bestaat ongeveer 70% van de Iphone uit Samsung onderdelen.

  2. Wat een onzin weer. Apple heeft wel vaker als eerste een technologie in handen gehad. Zie hun banden met Intel voor het meest recente voorbeeld: Thunderbolt. Of de eerste implementatie van de Intel iris igp. Ben tot nu toe maar een enkele laptop tegen gekomen welke de eerste generatie iris aan boord had. Jammer dat Thunderbolt net zoals FireWire waarschijnlijk een stille dood zal sterven.

    Maar om het kort te houden: Wat Apple aangaat is de geruchtenmachine al een behoorlijke tijd aan het draaien. Dat wil niet zeggen dat Samsung er op dit moment pas mee aan de slag is gegaan. Ze kopen het van een professional in op dit gebied (Synaptics) dus het is echt geen kwestie van na-apen van Apple, maar dat natuurlijk hier wel gesuggereerd.

    Ondanks dat dit een blog is waar de eigen mening zwaar onderstreept wordt, vind ik het toch behoorlijk kinderachtig en bovendien onprofessioneel voor een blog dat serieus genomen wil worden.

    Het is verder niet mijn intentie om Apple te bashen, daar sta ik in ieder geval boven.

  3. Apple is ook niet de pionier hierin. Zoek eerst eens wat op en dan merk je dzt grip UI er in 2012 was.
    Huawei en ZTE lanceren hun nieuwe smartphones ondertussen met dezelfde touch sensitive screens. Dus ja, Samsung zeker niet de eerste Android En Apple bedacht ook niks nieuws hoor

    • @BloodSeaker: Precies, bepaalde zaken zijn al langer in omloop alleen niet altijd bekend/populair bij het publiek.
      Het gaat uiteindelijk om de implementatie en de daadwerkelijke functionaliteit van iets op een bepaald moment. Sommige zaken hangen erg af van de tijdsgeest. Zo hadden bepaalde zaken die nu een succes zijn wellicht het niet gered zo’n 5 jaar eerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *