Android 6.0 maakt werk van batterijleven

Bliksem! Batterij weer leeg
Google slaat met de vuist op tafel en gaat aan je batterijtje denken.

De nieuwe variant van Android, Marshmallow, rolt zo langzamerhand een beetje uit met de nieuwste telefoontjes mee. Een van de nieuwe functies is Doze. Die zet je telefoon in een halve vliegmodus als je hem niet aan het gebruiken bent. Dus allerlei radioantennes gaan uit en ook een hoop achtergrondprocessen moeten maar even stoppen als je telefoon in je broekzak verdwijnt.

Superhandig natuurlijk, want zo stopt je telefoon tenminste niet meer met werken terwijl je in de trein terug naar huis zit. Probleem was altijd dat de skinmakers (de lui van wie jij je telefoon koopt dus) dit soort handige functies vaak helemaal niet inbouwen in hun versie. Ze kunnen je natuurlijk minder goed in de gaten houden als je telefoon niet vertelt waar hij is en wat hij aan het doen is. Maar open source bouwer Google heeft een leuke truc uitgehaald: als een producent de volledige Google experience op de Android wil gebruiken dan is het verplicht om ook Doze aan te zetten.

Tja, en dat betekent dus goed nieuws voor de eindgebruiker, want zo krijg je dus een telefoon die niet halverwege de dag uitgaat. Joepie!

Daarnaast blijkt ook nog dat Google in zijn reglementen heeft ingevoerd dat de software van alle makers ook het batterijgebruik moet laten checken door de telefoon. Dat betekent dus dat je snel genoeg weet wie er software maakt die je accu leegtrekt. En dat betekent natuurlijk dat Doze dan meteen kan ingrijpen.
Dubbel joepie.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *