Deze hub geeft je nieuwe MacBook alsnog poorten

Hipsterpoorten voor hipsters
Leuk he, je nieuwe extreem dure MacBook? Jammer dat er geen poorten in zitten alleen.

Met alleen een USB-C poort, eentje maar, is het behelpen met je splinternieuwe MacBook. Gelukkig zijn er altijd wel bedrijven die problemen voor je oplossen. Bijvoorbeeld Satechi.

De Satechi Hub past goed bij je blitse Appletje, maar zorgt er wel voor dat je al je oude kabeltjes en geheugenkaarten weer in je computer kunt steken. Er zitten drie ouderwetse USB-poorten op, een SD slot en een microSD slot. Wat er wel mist, is een USB-C poort, daardoor kun je je lader er niet in laten zitten. Dat is dan weer vreemd.

Je kunt uit dezelfde drie kleuren kiezen als Apple levert. Wordt je toch al belachelijk dure computer nog even $34,99 (€32,-) duurder. Maar ja dat moet je er voor over hebben als je als hipster door het leven wilt gaan.

Nog geen reacties

  1. Ik heb toevallig een MacBook van de huidige generatie (deze dus) en kan me echt niet vinden in het kabel probleem.

    De oplaad kabel is wat minder fijn dan de andere Macs omdat deze niet magnetisch is maar verder dan dat niets dan lof, het is echt een machine voor erbij/onderweg en dan is aansluiten gewoon niet zo belangrijk.

        • @Donstil: Snap wat je bedoelt, ik heb ook een iPhone en MacBook (Air), en samen werkt het inderdaad goed samen.

          Maar wat ik bij jou nooit lees is enige kritiek op Apple, ook niet waar deze gewoon terecht is. Bijvoorbeeld, jouw MacBook die zwaar overpriced is. Voor het zelfde geld kon je een MacBook Pro kopen die veel beter is, in alles. Die MacBook heeft zelfs een 480p camera… dat is toch schandalig voor een laptop van bijna €1500 in 2015?

          Daarnaast zijn er tig voorbeelden te noemen waar Apple zijn klanten gewoon naait met oude hardware (opslag) tegen premium prijzen. Ik snap dan best dat veel mensen Apple haten. Voor het geld dat je uitgeeft verwacht je gewoon top soft- en hardware en helaas is dat niet altijd zo bij Apple.

        • @Donstil: Echt een non-argument, ik heb hetzelfde met Google en Microsoft producten. Het is van andere makelij/merk, maar het werkt zoals het hoort, niks te klagen.

          En toch kan ik er kritiek op uiten, je kan tevreden zijn met iets, maar er kan altijd iets nieuws komen wat je mening op een gegeven moment compleet doet omslaan.

    • @Donstil: Mijn 13,3″ Clevo houdt het anders ook een volledige werkdag uit op een acculading, daar hoef je echt niet (meer) per se voor bij Apple te winkelen.

      Nu moet ik wel zeggen dat ide magnetische oplaadkabel mijn waardering dubbel en dik verdient heeft. Hoe vaak heb ik het niet gezien op vakantie dat iemand de kabel losliep van iemand zijn macbook, niks aan de hand! Bij een andere vriend met een Windows laptop lag zijn laptop bijna op het plaveisel, gelukkig afgelopen zonder schade aan connector/poort…

      • @frietjemet: Ja, maar je betaalt ook een groot stuk voor het design… Sommige mensen (waaronder ik) hechten daar nou eenmaal waarde aan. En ik kan gewoon eerlijk zeggen dat ik Mac de ”mooiste” computers vind. De OS vind ik trouwens ook prima, ik switchte in 2011 van Vista en Mac OS werkt gewoon net wat fijner en intuïtiever.

        Klein voorbeeldje:

        Scroll richting veranderen voor de trackpad.

        Naar benden met twee vingers swipen gaat sinds Mavericks de ”verkeerde” kant op, ze proberen het te laten lijken op een iPad, maar als je al jaren gewend bent aan ”naar beneden swipen = naar beneden gaan op een pagina”, dan is dit raar. Dit ging ik dus direct na mijn OS update veranderen:

        Bij een Mac klik je op het Appeltje linksboven, je klinkt systeemvoorkeuren en je ziet de muis en je bent er.

        Sinds Windows 8 heeft Microsoft deze swipe richting ook standaard veranderd/ingesteld bij hun besturingssysteem. Toen ik dit bij een kennis moest veranderen was het zo veel meer werk, zoeken, googlen en het kost je gewoon onnodig veel tijd en levert frustraties op.

        Er wordt vaak gezegd dat Apple users idiots zijn en dat het daarom simpel is. Maar is het niet gewoon fijn, dat je kleine/eenmalige instellingen snel kunt veranderen en direct aan de slag kunt met dingen die er wel toe doen?

        Dat vind ik het grote verschil bij Apple en Microsoft. Apple probeert tenminste een prettig werkende OS te creëren waarmee je met plezier achter je laptop zit. Microsoft doet hiervoor niet veel moeite, omdat ze toch een groot marktaandeel hebben en niet bang zijn voor Apple in dit gebied.

  2. Het lijkt mij toch knap irritant als je iets van een usb stick of een ander apparaat over wilt zetten op je laptop. Je moet ten alle tijden iets van een verloop kabeltje gebruiken, er is tenslotte nog bijna niets met usb type C op de markt. Stel je wilt je iphone opladen, dan kan je dat niet doen terwijl je je laptop oplaad… Of je gebruikt gewoon de lader van je laptop…. oh nee want apple ondersteund geen type C in zijn iphone.
    Toch maar weer een extra verloop kabeltje mee.
    Als je meer met je laptop doet dan hem gebruiken als veredelde typmachine dan is 1 usb poort gewoon te weinig, zeker als je hem de helft van de tijd moet gebruiken om je laptop op te laden.

  3. Ik ben dan de eerste persoon welk een Macbook Pro 15 inch Retina heeft gehad en niet tevreden mee was.

    Ja de scherm is mooi. Maar wat een kut machine om games op te draaien en acc voor te kopen. Oplader kapot? 89 euro. Accu verwisselen? Nee mag je niet zelf doen. Starcraft 2 spelen? Draai maar lekker op low.

    Ik heb na een jaar de laptop verkocht en ik ben over naar Dell en zelfs mijn onboard graphics card (intel 5500) kan meer aan, en ik kan de accu verwisselen en voor 30 euro koop ik een originele lader, en nee mijn Dell laptop is niet gemaakt van aluminium maar van Carbon Fiber en Magnesium.

    Kosten? 550 euro voor een tweedehandsje van 3 maanden oud met garantie tot augustus 2018. Oh ja, en om het nog verder in te zepen. Ik heb in mijn 1.2 kg Ultrabook: 3x usb 3.0, hdmi, ethernet aansluiting, sd card reader, mini displayport n de mogelijkheid om mijn sim kaart in te stoppen. Waar je echter bij deze macbook alleen een usb-c aansluiting krijgt. Wil je andere aansluitingen? Koop maar lekker wat spullen erbij. Uiteindelijk is het helemaal niet zo portable omdat met allerlei stekkers loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *