‘Smartphonemaker Samsung binnen 5 jaar overbodig’

Samsung Galaxy S6
Samsung is een van de grootste smartphonemakers ter wereld, maar het zou zomaar kunnen dat de Zuid-Koreanen over vijf jaar compleet overbodig is.

Samsung heeft al een tijdje te maken met dalende verkopen. Aan de ene kant kiezen steeds meer mensen voor Apple’s iPhone, terwijl er ook uit het Android-kamp vaker interessante alternatieven komen. Zo zijn er verschillende fabrikanten die Samsung de pas afsnijden door hun telefoons qua hardware gelijkwaardig te maken, maar ze voor een interessantere prijs te verkopen.

Analist en onderzoeker Ben Bajarin verwacht dan ook dat Samsung al over vijf jaar compleet van de smartphonemarkt verdwenen kan zijn. Hij stelt dat Samsung last heeft van het ‘Innovator’s Dilemma’, waardoor het de afnemende interesse in zijn toptoestellen niet meer kan stoppen. “De gevestigde orde krijgt last van goedkopere concurrenten en dat kost ze veel marktaandeel”, aldus Bajarin.

“Voor de meeste mensen is een telefoon van 200 tot 400 euro goed genoeg, dus Samsung prijst zichzelf uit de markt. Ik doe een gewaagde voorspelling: Samsung als smartphonefabrikant bestaat over vijf jaar niet meer.”

Nog geen reacties

  1. “Aan de ene kant kiezen steeds meer mensen voor Apple’s iPhone”
    “Voor de meeste mensen is een telefoon van 200 tot 400 euro goed genoeg”

    Wat klopt hier niet…

  2. Apple innoveert al een paar jaar niet meer. Laatste innovatie is toch wel de iphone/magic mouse geweest.

    Dus een bedrijf als apple zal ook zijn fanbase verliezen, puur omdat ze gewoon te duur zijn, en ze hun klanten steeds meer proberen te naaien.

  3. Ben mag van mij een iPhone 6S plus steken waar de zon niet schijnt, vindt hij nog lekker ook.

    Echt weer zo’n cherry-picked bericht, als een Apple-fanboy het zegt is het waar-systeem. ik ben freelance analist, Apple bestaat over 5 jaar in zijn geheel niet meer. Maak daar maar een bericht van.

  4. Wat een onzinbericht bol met uit de lucht gegrepen aannames van een applefanboy. Wil apparata nog op een of andere manier serieus worden genomen? Zo ja dan zou ik echte journalisten in dienst nemen.

  5. Het wordt eens tijd dat de “bloggers” van Apparata reviews gaan doen. Zodra ze eens een andere toestel in hun handen hebben dan een iPhone’tje weten ze misschien waar ze over praten i.p.v. copy/paste artikeltjes met hun iBril.

  6. Geloof er geen drol van, daar is Samsung te groot voor, ze kunnen net als huwawei volledig inzetten op het midden segment, tijd en geld zat.
    Apple is sowieso de grote winnaar in het high end segment, zoveel is wel duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *