Apple biedt excuses aan voor racisme [video]

Apple
Apple heeft zijn excuses aangeboden aan zes zwarte schooljongens die zonder aanleiding uit een Australische Apple-store zijn gegooid.

Beelden van het incident in Melbourne’s Highpoint-winkelcentrum leiden tot grootschalige woede op social media – het is ook niet erg moeilijk er racisme in te zien. In het filmpje valt te horen hoe een medewerker zegt bang te zijn dat de jongens -allemaal scholieren van Maribyrnon College in Melbourne- winkeldiefstal zullen plegen. Als de jongens protesteren, zegt de man “End of discussion – I need to ask you to leave our store”. Het incident werd vastgelegd door Francis Ose, die de video op Facebook plaatste met de boodschap “Simply racism – made them apologise tho.”

Een van de jongens in de video, Mohamed Semra, zei later op Facebook tevreden te zijn met de uitkomst. “They apologised, so we’re chilling, no need to take it further”, schreef hij.

Bekijk een video van het incident hier:

[gv data=”LTfOr3avjFw”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Gelukkig is er voor ‘fruit liefhebbers’ nog wel een ander merk dat eigenlijk altijd ethische minderheden heeft omarmt en er ook populair bij is geweest, misschien omdat ze zelf ook ‘zwart’ zijn:

    [img]http://hothardware.com/ContentImages/NewsItem/35637/content/BlackBerry_Priv.jpg[/img]

  2. Gelukkig is er voor ‘fruit liefhebbers’ nog wel een ander merk dat eigenlijk altijd ethische minderheden heeft omarmt en er ook populair bij is geweest, misschien omdat ze zelf ook ‘zwart’ zijn:

    [img]http://hothardware.com/ContentImages/NewsItem/35637/content/BlackBerry_Priv.jpg[/img]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *