Dit is de Valkyrie, het snelste privévliegtuig ooit [video]

Valkyrie Cobalt
Vliegtuigfabrikant Cobalt lanceert vandaag zijn eerste twee modellen. Plaats nu je pre-order!

Met een topsnelheid van zo’n 260 knopen, oftewel 480 kilometer per uur, is de Valkyrie de snelste in zijn klasse (de zogenaamde single engine piston motoren): gebruikelijk is 240 knopen, oftewel 445 km/u. Volgens Cobalt zijn de vliegtuigen ondertussen wel veiliger dan de de meeste privévliegtuigen.

Twee versies komen straks beschikbaar: de volledig gecertificeerde Co50 Valkyrie en zijn experimentele broertje, de Valkyrie-X. Het ontwerp is gebaseerd op klassieke straaljagers: ‘clean lines and premium finishes’, noemt Cobalt het. De Valkyrie is in verschillende kleuren verkrijgbaar, maar wie een beetje stijl heeft gaat natuurlijk voor het diepe zwart, zoals hierboven getoond. Iets minder smaak? Dan kies je gewoon voor goud:

Valkyrie Cobalt

Aan de binnenkant vinden we leren bekleding en een dashboard-design dat ruimte biedt voor je iPad:

Cobalt Dashboard

Daarnaast is er meer dan genoeg opslagruimte voor de rijke stinkerd die in dit supersnelle vliegtuig gewoon zijn gouden AK’s, diamanten en R2D2-koelkast wil meenemen. Qua uitzicht zit je ook goed: 320-graden uitzicht met de plexiglas bovenkant.

De Co50 moet volgens Cobalt in de zomer van 2017 worden geleverd voor het bescheiden bedrag van $699.000 met een aanbetaling van $15.000. De niet-gecertificeerde Valkyrie X is verkrijgbaar vanaf $595.000 (no money down) en staat na bestelling binnen een half jaar bij je op de stoep.

Bekijk de video:

[gv data=”i_YeVyW5Xlg”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Niet het snelste prive vliegtuig ooit, een privejet is echt een heel stuk sneller. Maargoed wat deze toestellen meestal een stuk veiliger maakt is een parachute, als de motor er mee kapt kan je deze gebruiken om veilig te landen.

  2. Objection! Het record van de snelste single engine piston aircraft is, al járen (sinds 1989) in handen van de Rare Bear https://en.wikipedia.org/wiki/Rare_Bear een versie van de F8F Bearcat. Deze vliegt rond met een 18 cilinder Wright R-3350 (ca 3700hp).

    Daarnaast zijn er nog veel P51 Mustangs die rondvliegen als privé vliegtuigen en die makkelijk de 750 km/h halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *