‘Samsungs software moet beter worden’

Samsung
Binnen en buiten de deuren van het Zuid-Koreaanse merk vinden wat onenigheden plaats als het gaat om de software op apparaten van de fabrikant.

Samsung is de grootste smartphone maker ter wereld. Toch heeft het merk last van de naderende Chinese concurrentie en verschillende uitvoerende medewerkers van Samsung zijn het niet eens met het beleid. Ook oud-mewerkers bemoeien zich met de kwestie, aldus Reuters.

Zo zijn ze van mening dat er meer innovatie moet plaatsvinden binnen het merk. Specifiek wordt hier de software benoemd. Zo wordt het design van Android uitbesteed aan andere bedrijven. Iets dat makkelijk binnen huis gedaan kan worden, vinden de (ex) medewerkers.

Het merk kampt momenteel met terugvallende verkoopcijfers. Om die omhoog te krikken moet er meer onderscheiding plaatsvinden. Aan de hardware ligt het niet, de innovatie moet vooral van het softwareteam komen. Zo wordt er gesproken over het feit dat vele Android-toestellen softwarematige op elkaar lijken. Meer onderscheid hierin moet er voor gaan zorgen dat merken een eigen gezicht gaan krijgen. Samsung is hier niet alleen in. Ander telefoonmakers zoals Google en Microsoft hebben ook last van de ‘eenheidsworst’.

4 reacties

    • @azenomei: jij zegt het. En steeds meer consumenten ervaren dit ook. Nokia was ooit ook de grootste telefoonmaker ter wereld en ze dachten dat Symbian het perfecte OS was. Boy, were they wrong.

      Ik koop sinds 2013 uitsluitend nog China-brand telefoons en heb de halve familie er inmiddels mee uitgerust. Er zit nog steeds wel rommel tussen maar ook veel goed spul, tegen prijzen waar je geen tweedehands iPhone en zelfs geen tweedehands Samsung voor kunt krijgen. Goed inlezen op de diverse blogs, fora en review sites is mijn devies. Ik hoor niemand klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *