Brein wil €2.000 per dag als Nederlander torrents verspreidt

Kickass-Torrents
Stichting Brein heeft een Nederlandse uploader van Kickass Torrents voor de rechter gesleept, zodat hij niet langer verder kan gaan met het verspreiden van films, muziek en series.

Het gaat om ‘reinrox’, in de ogen van Brein een grote uploader. Hij stelde de afgelopen tijd in totaal 105 torrents beschikbaar, waarmee je bijvoorbeeld CSI Miami, Rocky, de Top 40 en clips van Adele kon downloaden. Het account van reinrox werd al verwijderd, maar na de schikking met Brein weet hij nu ook welke straf hem boven het hoofd hangt als hij toch weer actief wordt.

De Zeelandse Kickass-gebruiker zal namelijk 2.000 euro moeten betalen voor elke dag dat hij doorgaat met uploaden, tot een maximaal bedrag van 50.000 euro. Hij heeft een overeenkomst ondertekend waarin hij aangeeft daarmee akkoord te gaan en geen content meer te verspreiden via torrent-sites.

Brein lijkt steeds actiever jacht te maken op Nederlandse uploaders, want de afgelopen maanden werden er meerdere soortgelijke schikkingen getroffen. Of dat genoeg is om websites als Kickass Torrents helemaal lam te leggen? Nee, bij lange na niet, het is eerder een druppel op een gloeiende plaat, maar daar zal Tim Kuik geen boodschap aan hebben.

2 reacties

  1. wat een sukkels. het is inderdaad 1 druppel op een gloeiende plaat van 6 vierkante kilometer. die knul verhuist, heeft een ander ip adres met een andere computer, misschien in het buitenland wonen en klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *