Het kost tien jaar, maar dan heb je Tesla.com

Elon Musk
Wow, tien jaar zeuren om je zin te krijgen.

Elon Musk kennen we natuurlijk als de man die altijd zijn zin krijgt. Lukt het je niet om een raket op een boot te landen, dan ga je daar net zo lang mee door totdat het lukt. Gelooft niemand dat je auto’s kan bouwen die luxe zijn die groot bereik hebben en die op elektriciteit rijden? Dan bewijs je gewoon dat je dat wel kunt.

Dan is het alleen niet slim om je bedrijf Tesla te noemen. Die domeinnaam is namelijk al 24 jaar van Stu Grossman. Stu is een liefhebber van Nikola Tesla en een techneut. Maar hij deed eigenlijk helemaal niks met de domeinnaam. Al bijna tien jaar zeurde Tesla Motors om de domeinnaam bij Grossman.

Daarvoor was er ook al een ander bedrijf dat Tesla heette en dat de domeinnaam ook al niet kreeg. Maar gisteren gebeurde er ineens iets bijzonders: de URL tesla.com verwees plotseling door naar teslamotors.com.

Wat was er gebeurd? Eigenlijk weet niemand wat er precies is gebeurd, want er wordt geen commentaar gegeven. Of in ieder geval bijna geen commentaar. Tesla zegt, het is inderdaad zo dat de domeinnaam nu doorverwijst naar ons. En de advocaat van Stu zegt: ‘[Stu Grossman] had hem en nu heeft Tesla het autobedrijf hem. Ik wil toevoegen dat dit een vrijwillige overeenkomst is.’

Raadselachtig. Misschien heeft Grossman een levenslange deal voor gratis auto’s afgesloten. Wie zal het zeggen. In ieder geval kun je hier de link testen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *