Debunked: Uber-killer vraagt geen $10 miljoen van Uber

Jason Dalton
Tikkeltje frustrerend om de ene helft van de tijd nieuws te brengen en het de andere helft van de tijd weer terug te moeten trekken. Maar hier was de voltallige media in eerste instantie ingetuind. De brief is trouwens wel echt – waar komt die dan vandaan?

Vanochtend brachten we je het nieuws dat Jason Dalton, alias de ‘Uber-killer’, 10 miljoen wil zien van het bedrijf. Een satanische aanwezigheid in de Uber-app en het ontbreken van leuke personeelsfeestjes zouden hem tot zijn daden hebben aangezet, schreef hij. Dus was het niet meer dan redelijk dat Uber hem tien miljoen dollar zou betalen, want door de aldus ontstane moordpartij zat hij nu in de bak en was zijn leven geruïneerd.

Nou, dat deel over de 6 doden en 2 gewonden in random schietpartijen, met een paar Uber-ritjes tussendoor? Dát deel is nog steeds heel erg echt – en kan aan Dalton worden toegeschreven. En de brief waarover we schreven bestaat ook.

Alleen, hij blijkt niet verstuurd door de Uber-killer. Volgens de overheid is de brief gepost in Philadelphia (Dalton zit vast in Kalamazoo, Michigan) en het handschrift komt ook niet overeen met dat van Dalton. De anonieme auteur van de brief claimt overigens wel Dalton te zijn (die is dus net niet even gek, maar ook behoorlijk ver heen). De inhoud van de brief sluit tot op zekere hoogte aan bij Dalton’s geestesgesteldheid. De Uber-killer heeft de politie namelijk wel verteld dat de app hem in zijn macht had.

Voor liefhebbers van dit soort waanzin: het handgeschreven document bekijken kan hier.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *