7 films en series die je moet zien op Netflix

Gomorra
Je kent House of Cards en Better Call Saul, er staat echter veel meer op Netflix dat minder bekend is, maar net zo goed.

Gomorra (serie)

Neem The Sopranos, verplaats het naar Napels, haal alle humor eruit, voer het tempo en het aantal moorden flink op en maak het zo grauw en realistisch als kan. Dan heb je de geniale serie Gomorra. Hij is in het Italiaans, daar moet je je wel even overheen zetten (ondertiteling beschikbaar uiteraard). Een nieuw seizoen (tweede) zou trouwens morgen beschikbaar moeten zijn. Wij kunnen niet wachten.

Magic City (serie)

Een andere Maffia-serie die misschien wat onderbelicht is gebleven. Magic City speelt zich af in de casinos van Miami in de jaren 50. Je ziet hier het topniveau van de maffia en krijgt een goed sfeerbeeld van die tijd en plaats.

Once upon a time in America (film)

Hier ben je wel even zoet mee: drie uur en negenenveertig minuten om precies te zijn. Dit mafia-epos uit de jaren 80 volgt een groep gangsters van hun kindertijd tot… ga deze film gewoon kijken, hij is briljant. Niet zo bekend als films zoals The Godfather en Goodfellas, maar kwalitatief nauwelijks minder.

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (film)

Nicholas Cage is een rechercheur met een aantal problemen, waaronder een paar verslavingen en een lastige familie. Hij neemt het ook niet zo nauw met de regels, maar probeert wel uit alle macht zowel in zijn werk als privé alles op te lossen. Het heeft wat weg van LA Confidential. Veel en veel beter dan de IMDB-score van 6,7 doet vermoeden.

Master of None (serie)

De eerste comedyserie van Aziz Ansari is grotendeels door hem zelf bedacht en geschreven. Hij is een tamelijk typische dertiger die zich afvraagt wat hij precies met zijn leven wil. Dat klinkt een stuk saaier dan het is. Master of None is tegelijkertijd absurd en realistisch, maar vooral ook heel erg grappig.

Hiroshima (documentaire)

Bij documentaires heb je soms de neiging ze even te overwegen, om dan te besluiten dat je er te moe voor bent, en een random actiefilm te kiezen. Hiroshima is wel echt de moeite waard. Hij zit vol met details, zoals hoe de piloot op het laatste moment besloot de bom pas in het vliegtuig op scherp te zetten. Er komen zelfs een aantal ooggetuigen aan het woord, die vertellen over de horror van rondzwerven door een totaal afgebrande stad vol lijken en gewonden.

Going Clear: Scientology and the prison of disbelief (documentaire)

Dit is er ook eentje die je misschien geneigd bent over te slaan. Het is wel een van de beste en interessantste documentaires op Netflix, die precies laat zien hoe de sekte Scientology in elkaar steekt. Van de vroege dagen van L. Ron Hubbard en het bizarre scheppingsverhaal (dat je misschien al kent van Southpark) tot aan de onthulling dat de kerk een vrouwelijk lid recruteerde om de nieuwe vrouw van Tom Cruise te worden: de waanzin gaat achter elkaar door.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *