Waarom deze foto niet op Facebook mocht

Tess H
Nou, omdat gebruikers er slecht op zouden gaan.

Uiteraard heeft Facebook nu excuses aangeboden, want body positivity en diversiteit en plus is equal. In het huidige PC-klimaat is het compleet uit den boze om zelfs maar te suggereren dat deze vrouw morbide obesitas heeft en 2026 vermoedelijk niet zal halen zonder drastische wijziging in haar leefpatroon. Wij gaan dat dus niet doen. Wij vinden haar prachtig, heus.

Als we Ashley Graham omarmen, dan toch zeker ook dit plus-size model Tess Holliday, waarover je geen grappen mag maken. De grens van wat mooi is moet niet alleen opschuiven, hij moet helemaal weg. Anders ben je totaal niet body-positief bezig.

Dus als je een evenement organiseert over precies dit onderwerp met deze foto, dan is je punt wel gemaakt als Facebook zegt: weg ermee… vervang het door iemand op een fiets ofzo, of een hardloopster. Pijnlijk. Of koren op de molen van deze feministische praatgroep uit Australië, het is maar hoe je er naar kijkt.

Facebook zingt inmiddels een toontje diverser:

“Our team processes millions of advertising images each week, so we occasionally make mistakes. To be clear, the image complies with our advertising policies. We have now approved the image and apologise for any offence this caused.”

In de voorwaarden staat duidelijk dat een afbeelding niet te veel huid mag laten zien. Maar dat is hier niet aan de orde. Hier wordt alleen maar heel veel diversiteit getoond.

Spreekt Tess Holliday jou wél aan? Hier is haar Instagram-pagina.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *