Zoveel mensen keken naar première S7 The Walking Dead

The Walking Dead
De bloedige eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Walking Dead trok veel kijkers. We zullen in dit artikel GEEN spoilers verklappen.

Om het leuk te houden voor iedereen blijft dit artikel spoilervrij. Afgelopen zondagavond (Amerikaanse tijd) werd S07E01 van The Walking Dead uitgezonden. Fans keken hier lang naar uit, want eindelijk werd de cliffhanger van dik een halfjaar geleden ontmanteld.

Dat mensen benieuwd waren, dat blijkt wel uit de kijkcijfers. De eerste aflevering was goed voor 17 miljoen kijkers. Dit is overigens geen record. De best bekeken première is die van seizoen vijf. De eerste aflevering van dat seizoen trok 17,29 miljoen kijkers. Toch komt de aflevering van afgelopen zondag akelig dichtbij.

The Walking Dead is alweer zeven jaar op de televisie te zien. De zombieserie is gebaseerd op de gelijknamige comic en is naast Game of Thrones één van de meest populaire series die tegenwoordig op tv te zien zijn. (via EW)

4 reacties

  1. Jammer. Dit soort kijkcijfers moedigt AMC en de producenten van de show aan vaker dit soort geintjes (zo’n achterlijke cliffhanger) te flikken.

      • @derkie0: Helemaal mee eens, maar omdat ik de boel niet wilde spoilen voor mensen die hem (nog) niet gezien hebben heb ik bewust alleen de cliffhanger genoemd. Ben het inderdaad wel met je eens dat het beter was geweest als ze de bewuste delen van de seizoensfinale van S6 hadden geschrapt en het belangrijke gedeelte van de première van S7 in de seizoensfinale hadden gestopt. Dat was voor de progressie en het tempo van het verhaal beter geweest, denk ik. Maar goed, TWD staat sowieso niet echt bekend om z’n vlotte pacing.

      • @derkie0: Ik vond het 1 van de ziekste afleveringen ooit, maar aan de andere kant zat ik hier juist op te wachten.. de serie zakte een beetje in. Word wel eens tijd wanneer ze met een oplossing komen of wat nou uiteindelijk de epidemie deed veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *