De nieuwe TV-app van Apple mist iets heel belangrijks

Apple TV
Eén app voor allerlei zaken die met tv te maken hebben. Alleen is deze niet perfect.

Apple komt later dit jaar met TV. Een nieuwe app voor de Apple TV die verschillende diensten in één platform samenbrengt als een grote TV-gids. Je kunt universeel zoeken naar een serie of film en vervolgens brengt Apple je naar de juiste app.

“It will completely change how you watch TV”, aldus Apple CEO Tim Cook. Klinkt leuk, al zal het in de praktijk anders gaan. Wie heeft immers verschillende abonnementen bij verschillende diensten lopen? Er zijn maar weinig mensen die zin hebben om voor Amazon Prime, HBO en Netflix elke maand tientallen euro’s te betalen.

Het is overigens geen toevalligheid dat ik die laatste dienst noem. Netflix wordt namelijk niet ondersteund door de app van Apple wat ‘TV’ in één klap een stuk minder interessant maakt. TV is daarom een niche voor een kleiner publiek. De app is vanaf december beschikbaar in de Verenigde Staten. Europa volgt later.

3 reacties

  1. Blijft toch een gehannes met al die verschillende aanbieders met hun eigen content.
    Ik heb hier in de US een tv/internet abo wat ongeveer 140$ per maand kost en dan is het nog redelijk kaal. Wil je Game of Thrones kijken op HBO komt er 10$ per maand boven op, Voor Homeland heb ik Showtime nodig dus nog eens 10$ per maand en ga zo maar door. Dan mis je toch nog de Grand Tour op amazon prime dus tja dat heb je dan ook nodig en oh vergeet ik helemaal House of Cards op Netflix.

    Zou mooi zijn als alle content gebundeld word maar ben toch wel weer benieuwd wat dit gaat kosten en of je alles direct kunt kijken of dat je moet wachten tot iedereen het al een keer gezien heeft inclusief spoilers..

  2. ik snap deze post niet helemaal

    1) staat nog in de kinderschoenen

    2) er zijn tientallen zo niet honderden apps die content aanbieden ( veel al gratis ) . Die worden nu dus gebundeld.
    Dat is een berg content …. en je hoeft dus niet tientallen apps te openen en doorzoeken.

    Dus denk wel zeker dat TV de manier van kijken kan veranderen. En daar heeft het gebrek aan netflix niets mee te maken

  3. Heel eerlijk, met een upc horizon box waar binnenkort een netflix functie op beschikbaar komt (als ik apparata mag geloven) ben je toch praktisch klaar? Kan me niet voorstellen namelijk dat deze Apple TV goedkoper gaat zijn dan UPC…

    Als je echt mee wilt kunnen praten met je collega’s over recente series gebruik je je computer. Want oh wat is het fijn om in NL te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *