5 nieuwe coole dingen van Google

Google heeft weer een hoop nieuwe dingen gelanceerd
Google heeft de laatste tijd weer een hoop gave zaken gelanceerd. We zetten top 5 op een rij!

1. Hoe druk is het in de winkel
Via Google kon je al zien wat de openingstijden van een restaurant of bar zijn. Ook kon je al zien op welke dagen het er druk is. Sinds deze week kun je dat ook zien van winkels en winkelgebieden. Handig als je bijvoorbeeld je telefoon wil laten repareren en je wilt niet lang in de rij staan.

Winkeltijden via Google

2. Google Sites
Google heeft een reeks online-tools, maar wist je dat Google ook een dienst heeft om zelf je website te bouwen. Tot nu toe was het visueel niet erg aantrekkelijk, maar in de nieuwste versie van Google Sites kun je zonder al te veel kennis van een eigen mooi vormgegeven website bouwen. Je kunt kiezen uit zes verschillende designs en de website past zich vanzelf aan als deze wordt benaderd via een mobiele telefoon. Daarnaast kun je Sites laten integreren met diverse apps van Google om vanuit daar content toe te voegen.

Google Sites als je makkelijk een website wilt bouwen

3. Android Auto
Google Maps is wat ons betreft onovertroffen als navigatieapp. Sinds vorige week kun je op elke Android-toestel Android Auto downloaden. Dan heb je een uiterst intelligente assistent in de auto waarmee je met gesproken opdrachten iemand kunt bellen of een route kan instellen. Ook worden je appjes voorgelezen en kun je heel makkelijk je muziek via Spotify afspelen.

Android Auto ook standalone als app te gebruiken

4. Google Home
Vergeet die dure smart-tv, verlang niet meer naar zo’n veel te duur Sonos-systeem. Ga gewoon naar de winkel en koop een paar Google Chromecasts. Plug de Chromecast video in de hdmi-poort van je tv en je hebt ineens eens super-tv waarmee je Netflix en youtube mee kunt kijken. En stof dat dockingstation af, plug er een Chromecast Audio in en geniet met een druk op de knop van draadloze digitale radio of Spotift. Allemaal heel gemakkelijk te bedienen met de app Google Home.

Google Chromecast: superhandig

5. Google Photos
Ben je het ook zo zat al die foto’s te sorteren? Vergeet je altijd back-ups te maken van de foto’s van je camera. Installeer dan Google Photos. Het zet automatisch foto’s in een logische map, de map krijgt zelfs nog een naam en hij komt met suggesties voor gifjes. Je kunt onbeperkt foto’s opslaan in Google Photos, mits je accepteert dat er een maximum aan de resolutie zit. In de praktijk kun je nog hele mooie afdrukken maken met de foto’s die in Google Photos zijn opgeslagen.

Middag in Hoek van Holland

8 reacties

  1. En @René Quist bevalt Android Auto wat? Ik kan ‘m namelijk (nog) niet downloaden omdat ik de melding krijg dat de app in mijn land niet beschikbaar is. Verder vrij achterhaald lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *