‘Geheime’ nucleaire tests nu te zien op YouTube

Biem
Maar liefst 64 spectaculaire ontploffingen zijn nu te zien voor iedereen.

Tot en met 1963 maakte de Verenigde Staten gebruik van haar rechts om tests met nucleaire wapens boven de grond uit te voeren. Volgens Gizmodo liet het land er dan ook geen gras over groeien en waren er maar liefst 210 nucleaire ontploffingen te zien. Na meer dan 50 jaar zijn de beelden nu ook voor de ‘gewone’ burger te zien.

Het was nog niet eerder bekend dat veel van deze ontploffingen gefilmd waren door militairen. De video’s zijn echter erg oud, waardoor het haasten geblazen was om de tapes voordat ze ontbonden waren om te vormen tot een digitale variant. Lawrence Livermore National Laboratory wapennatuurkundige Greg Spriggs is verantwoordelijk voor het in leven houden van deze imponerende beelden.

Nadat Spriggs de tapes gered heeft van een stille dood, besluit hij om de video’s up te loaden naar YouTube. Op dit moment staan er 64 indrukwekkende nucleaire explosies op zijn kanaal, die nog maar eens aantonen dat deze ruwe kinetische kracht gigantische gevolgen kan hebben voor de mensheid.

In een interview met Gizmodo vertelde Spriggs onder anderedat hij hoopt dat het nooit meer nodig zal zijn om nucleaire tests uit te voeren. Daar voegt hij aan toe dat de video’s van deze explosies hopelijk de mensen ervan overtuigd om niet te snel over te gaan op het gebruik van nucleaire wapens of dit besluit in de toekomst aan te moedigen.

[gv data=”XnrLY-phipw”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *