Zo vaak is de Nintendo Switch al verkocht

Nintendo Switch met Mario Kart
Heb jij er al een?

Het lijkt wel alsof je gisteren pas de Nintendo Switch kon kopen in de winkels, maar dat is al meer dan een maand geleden. Het blijkt dat de Switch enorm aanslaat, aangezien er in de VS alleen al meer dan 900000 consoles zijn verkocht. Zelfs Nintendo noemt de console een succes en dat zegt wat aangezien het bedrijf al meerdere succesvolle consoles op de markt bracht.

De gebreken aan de Joy Con controllers en de korte batterijduur heeft de consument er niet van weerhouden om de spelcomputer in huis te nemen.

Volgens de laatste nummers van SuperData, een bedrijf dat onderzoek doet naar games, blijkt dat er 2.4 miljoen consoles zijn verkocht tijdens de eerste maand. Het is daarbij niet duidelijk of deze consoles direct aan klanten zijn verkocht of zijn ingekocht door retailers. Een belangrijk verschil.

Toch geeft ook dit cijfer aan dat er een grote vraag naar de Nintendo Switch is. SuperData heeft zelfs berekend dat er aan het einde van 2017 waarschijnlijk 7.2 miljoen consoles verkocht zijn. Toch is dit even afwachten, aangezien er nog niet veel games voor de Switch beschikbaar zijn. (Via Glixel)

2 reacties

  1. Ik ben nog niet echt onder de indruk. Voelt erg plastic achtig aan (i.t.t. Sony producten) en de anti aliasing is om te huilen (heel veel zaagtandjes in Zelda). Het speelt prima weg hoor en de FPS is goed. Ding is erg breed en de bezels rondom het scherm zijn (bewust ivm vallen?) behoorlijk groot. Het zou me niks verbazen als een ver opgevoerde PS Vita ook dergleijke graphics kan tonen, of een iets snellere chip erin.

    De Switch mist ook stereo speakers, een betere kickstand en een fatsoenlijk OS. Het OS wat ik gezien heb erop is erg barebones. Geen multimedia features. Dan pak je nog liever je tablet met een Dualshock controller via Bluetooth.

    • @codaz: precies …. De device voor game nerds en alternatieven die altijd anders moeten zijn en uiteindelijk toch mainstream zijn zonder het door te hebben.

      Verkoopcijfers zeggen niks … het gaat om de games en zonder 3rd party wordt het een WiiU die je mee kunt nemen, en dus minstens 6 maanden wachten op de volgende game die echt goed is.
      Ondertussen dure indy games spelen die jaren oud zijn.

      Dat in combo met de hardware issues en beperkingen zorgen ervoor dat het gewoon geen slimme keuze is nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *