Galaxy S8 heeft het moeilijk met breektest (video)

Bron: SquareTrade
De achilleshiel werd wel heel snel gevonden.

SquareTrade – een bedrijf dat de garantie van apparaten test – stelde de nieuwe Galaxy S8 behoorlijk op de proef. In de onderstaande video testen de onderzoekers onder andere de valbestendigheid, de batterij en toegang voor onderhoud. Eerder nam een andere tester de Galaxy S8 ook al onder de loep, met positievere resultaten als gevolg.

[gv data=”AkoZM83X_i4″][/gv]

Met de waterdichtheid lijkt het niet allemaal snor te zitten. Na een half uur in anderhalve meter water te hebben gelegen, doet het geluid het niet meer goed. Dat het toestel met een volledig glazen exterieur spatwaterdicht is, geloof ik direct, maar tegen deze hoeveelheden lijkt de S8 niet bestendig te zijn. Maar goed, wie gaat er dan ook een half uur duiken met zijn telefoon in de binnenzak van zijn wetsuit.

Vooral het glas blijkt een reële achilleshiel te vormen voor het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Zelfs na een enkele val is niet alleen het daadwerkelijke scherm naar de klote, ook het glas op de achterkant van het toestel bezwijkt onder de druk van de tests.

De conclusie van SquareTrade? Zowel de Samsung Galaxy S8 als de S8+ hebben een middel- tot hoge risicofactor. De testers stellen dan ook niet voor niks grappend: “Een scherm zonder begrenzingen, op de stoep na.”

5 reacties

  1. Dat er testen gedaan worden, tot daar nog aan toe, maar ik zie geen enkele normale klant zo met zijn S8 omgaan, dat is net hetzelfde als met je nieuwe Maybach automobiel op de bergen gaat rijden, dan kan het niet anders dan dat die kapot moet gaan . . . , of is het ze net daarom om te doen ? !

  2. Dit verbaast mij ook niets omdat Samsung zo meer onderdelen kan verkopen buiten de garantie om. Ik wacht nog steeds, nu al half jaar op scherm van S7 edge. En die kunnen ze maar niet leveren door te veel vraag. En nieuwe S7 toestellen. Wens iedereen veel sterkte met het nieuwe toestel en kijk eens naar de gebruikte onderdelen. Steeds meer glas. Zodat dit snel kapot gaat. Ziet er mooi uit. Maar als het een keer valt niet gaan huilen, heb gewaarschuwd. Voor mij nog steeds geen Samsung meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *