Video: drone besturen met behulp van een Oculus Rift

Oculus FPV drone
Best slim om twee enorm populaire gadgets met elkaar te combineren. Plak een paar camera’s op een drone en combineer dat met een Oculus Rift zodat je een unieke point of view creĆ«ert.

Het team van Intuitive Aerial is druk aan het klussen geweest om dit voor elkaar te krijgen. Ze hebben een drone niet alleen voorzien van twee camera’s, maar ook van een laptop met WiFi zodat de beelden direct naar de grond gestuurd worden en geprojecteerd kunnen worden op de Oculus Rift.

Ze doen dit nu nog met normale camera’s, maar op termijn moet dit gebeuren met camera’s die voorzien zijn van fisheye lenzen. Zelfs nu zou dit systeem al beter zijn dan een drone waar gewoon een camera aan hangt.

There is a huge difference between this and an analogue FPV system. The all-digital design means realtime HD video from multiple cameras can be broadcasted and combined into a view-sphere which can then be viewed in a below-25-ms latency loop between ground computer and the Rift.

Een groot nadeel van de Oculus Rift FPV is op dit moment dat het bereik van 802.11n WiFi slechts zo’n 50 tot 100 meter is, maar er wordt aan een oplossing daarvoor gewerkt. (via: geek.com)

[gv data=”IoXSfpkUEm0″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *