Unbounded Robotics maakt eenarmige robot voor weinig

Unbounded Robotics maakt eenarmige robot voor 'weinig'
Terwijl wij nog even nadenken over de mogelijkheden van een rijdende robot met slechts één arm, hebben we hier alle informatie over de UBR-1.

De UBR-1 is het geesteskind van het Amerikaanse bedrijfje Unbounded Robotics. Ze stelden zich als doel een robot op basis van een open source-platform t bouwen, en kwamen eerder al met de peperdure PR2. De UBR-1 gaat slechts 10 procent van de prijs van de PR2 kosten, namelijk 35.000 dollar. In het robotwereldje noemen ze dat goedkoop.

75 cm aan robotarm

De UBR-1 zal voornamelijk gebruikt worden voor academici en onderzoekers. Het robotje kan zich met een snelheid van 2,7 km.u voortbewegen en werkt volledig autonoom. De arm is 75 cm lang en in staat om 1,5 kilogram te tillen. Net als een Roomba heeft de UBR-1 een dock waar hij heen kan rijden om op te laden, maar middels een adapter aan netspanning kan ook. In 3,5 uur is de accu voor 90 procent vol, wat hem een werktijd geeft van 3 á 5 uur. In standby-modus houdt hij het 10 uur vol.

Intel inside

In het ‘brein’ van de robot zit een Intel i5-processor met 8GB werkgeheugen en een harde schijf van 120 GB. Ook zitten er drie camera’s in het uischuifbare hoofd, waarmee de robot kleuren kan herkennen evenals een 3D-beeld van de omgeving kan creëren.

Zit er ook een nadeel aan? Ja, je hebt er niets aan, tenzij je zelf programma’s kan schrijven, of andere robotfanaten dit massaal gaan doen. Immers, alles is open source.

“As a platform for robotics research, we are looking forward to seeing how the UBR-1 is put to use in both R&D and commercial markets. Similar to an iPhone without any third-party apps, the greatest contribution of the UBR-1 will be the output from the robotics community that is able to take advantage of this sophisticated mobile manipulation platform.”

Demonstratievideo op Vimeo. Hij wordt in de zomer van volgend jaar uitgeleverd aan de eerste klanten.

[lg_folder folder=”0_Divers/Unbounded_Robotics_UBR-1/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *