Microsoft fixt de batterijproblemen van de Surface RT

Surface aan 't stroom
Na de update naar Windows 8.1 RT zagen veel gebruikers de accuduur van hun Surface RT hard teruglopen. Dit bleek uiteindelijk een vrij eenvoudig te repareren oorzaak te hebben, en Microsoft heeft dit nu gefixt.

Op hun blog brengt de softwaregigant een fix uit voor de problemen. De gebruiker moet via de Opdrachtprompt een bepaald commando uitvoeren als administrator, en dan zouden de problemen opgelost moeten zijn.

Het bleek in een energieprofiel van de Wifi-kaart te zitten. Deze zou met de update niet mee gemigreerd worden en dus een minder dan ideaal profiel gebruiken. Hierdoor verbruikte de tablet veel meer stroom dan nodig was, en liep de accu sneller leeg. Met de fix wordt een nieuw profiel geladen en vervolgens actief gemaakt waarmee het stroomverbruik, volgens Microsoft in ieder geval, flink naar beneden gaat.

Het is fijn om te weten dat de fabrikant dit soort problemen op lost. De Surface RT heeft immers al genoeg moeilijkheden gehad en kan dus geen slechte publiciteit gebruiken.

5 reacties

  1. Ik heb hetzelfde probleem maar op mijn laptop. Sinds de update naar 8.1 is mijn batterijduur gehalveerd. Van ongeveer 5u (HD-video kijken) tot max 2u (zelfde belasting)…

    Heeft iemand ook deze problemen? En een oplossing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *