PlayStation Now: speel oude games op nieuwe consoles

 PlayStation Now: speel oude titels op nieuwe consoles. En meer.
Het wordt met PlayStation Now mogelijk om oude gametitels naar tal van apparaten te streamen. Niet alleen naar de Playstation 4…

Op de CES heeft Sony de dienst aangekondigd. Via de streaming-dienst wordt het mogelijk om spellen voor de PS3 of zelfs PS2 op de PS4 te spelen. Iets dat niet met de fysieke discs kan omdat de PS4 niet backwards compatible is. Playstation Now gaat echter verder dan de PS4/3, je kunt spellen namelijk ook naar de PlayStation Vita, telefoons, tablets en gewoon televisies sturen.

via Playstation Now wordt het ook mogelijk om spellen te ‘huren’. Op Sony Bravia televisies die in 2014 uitkomen zal de dienst beschikbaar worden gesteld, daarna volgen ook andere non-Playstation en non-Sony apparaten. Deze zomer wordt de dienst vooralsnog alleen uitgerold in de VS, wanneer een Europese introductie volgt is nog onbekend. Het komt er volgens Sony op neer dat Europa te complex is, en er nog hard gewerkt moet worden om de dienst hier van de grond te krijgen.

“When it comes to broadband provision, Europe is a considerably more complex region, with a huge number of different providers and varying connection speeds from country to country. In short, we need a little more time to ensure a smooth and successful roll-out.”

Op de CES-beurs in Las Vegas zijn titels als The Last of Us, Beyond: Two Souls, God of War: Ascension en Puppeteer al te spelen op Bravia-tv’s en Vita’s.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *