Hackers ontvreemden logins van Kickstarter

Kickstarter is gehackt
Nee, dit is net een of ander project wat verschrikkelijk fout afgelopen is, crowd-funding website Kickstarter is gehackt en er zijn wachtwoorden en inlognamen buitgemaakt.

Zaterdagavond kwam de website naar buiten met het nieuws, en raadde iedereen aan zo snel mogelijk zijn wachtwoorden te veranderen. Er waren ten tijde van de blogpost al twee accounts gekaapt, en met genoeg rekenkracht zouden de rest weldra volgen.

Overigens stelden de Amerikaanse autoriteiten de website woensdag al op de hoogte van de inbraak, waarna het gebruikte beveiligingslek snel gedicht werd. Er werd voor oudere wachtwoorden een vrij simpele encryptie gebruikt, waardoor iedereen die niet recent het wachtwoord had veranderd risico liep.

Gelukkig slaat Kickstarter geen creditcard-gegevens op. Voor mensen van buiten de Verenigde Staten worden alleen de laatste 4 cijfers en de verloopdatum op. Tot nu toe is er geen bewijs dat deze data ten prooi gevallen is aan de hackers. Toch is het wijs om goed je creditcard-afschriften in de gaten te houden als Kickstarter-lid, je weet maar nooit…

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *