Samsung Galaxy S5: hier zijn alle details


Het speculeren is voorbij, de specificaties zijn bekend. Lees hier de eerste details over de nieuwe Galaxy S5 van Samsung.

Aan de voorzijde is de Galaxy S5 bijna identiek aan zijn voorganger. Toch zien we een aantal veranderingen. Het scherm is met 5,1 inch iets groter. Onderaan het scherm zien we een nieuwe Home-knop met een vingerafdrukscanner en de ’terug-knop’ van Android. Eerdere speculaties over de waterdichte eigenschappen van de Galaxy S5 zijn meer dan waar. Het toestel kan een half uur lang, tot een meter diep, onder water worden gehouden, zonder enige vorm van waterschade als gevolg.

Geen goedkoop plastic meer

De achterkant van de S5 is wel duidelijk anders. De harde kunststof cover heeft plaats gemaakt voor een zachte afwerking met putjes. Een wijziging die de grip en het comfort van het toestel ten goede komt. De Samsung wordt verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, wit, blauw en goud.

De Galaxy S5 draait op Android 4.4.2 KitKat. De interface ziet er verder uit zoals we van Samsung gewend zijn, met de nieuwste versie van Samsungs softwarelaag Touchwiz er overheen. Een opmerkelijke toevoeging is de S Health app. Een app die in verbinding staat met de hartslagmeter op het toestel. Deze zit net onder de camera bevestigd en meet de hartslag in een paar seconden.

Samsung Galaxy S5

Samsungs vinderafdrukscanner blijkt minder succesvol. Een verticale swipe-beweging over de Home-knop moet het toestel unlocken. Uit de eerste tests blijkt het niet eenvoudig om dit met één hand te doen. De beweging vereist precisiewerk en twee handen.

Onderhuids zien we een 2.5 GHz Snapdragon 801 processor met 2GB werkgeheugen, de iets snellere opvolger van de Snapdragon 800. Dankzij de grotere batterij moet de S5 het 20% langer dan de S4 uithouden. De 16 megapixel-camera is naast scherpe foto’s schieten ook in staat om 4K videobeelden vast te leggen. Daarnaast claimt Samsung dat de focustijd slechts 0,3 seconden bedraagt.

Over het algemeen heeft Samsung de goede eigenschappen van de Galaxy S4 doorontwikkeld in de S5. Het toestel is volgens de eerste tests sneller, eenvoudiger in gebruik en heeft een moderne uitstraling. Nu nog wachten op een prijs.

Specificaties Samsung Galaxy S5

  • Display: 5,1 inch FHD Super AMOLED (1920 x 1080)
  • Processor: 2,5GHz Quad core
  • Werkgeheugen: 2 GB RAM
  • Opslagcapaciteit: 16/32 GB
  • MicroSD: tot 64 GB
  • Besturingssysteem: Android 4.4.2 (Kitkat)
  • Camera: 16 megapixel (achter), 2,1 megapixel (voor)
  • Video: HD@30fps, HDR, video stabilization
  • Videoformaat: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
  • IP67 Stof- en waterbestendig
  • Ultra Power Saving Mode
  • Download Booster
  • Connectiviteit: WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac HT80, MIMO(2×2), Bluetooth 4.0, NFC, Infrarood
  • USB: USB 3.0

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_S5/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

10 reacties

    • @Karim Setta: Samsung is zó 2013. Net als dat HTC zó 2010 is. Let maar op, de Chinezen komen er aan, en onder eigen naam. Merken als Huawei, Xiaomi, Meizu, Oppo of JiaYu, nu wordt er nog om gelachen, maar dat deden we twintig jaar geleden ook om de tv’s en stereo’s van Samsung en LG.

      • @RRRobert: De tijd dat HTC passé “is” vind ik zever haha. Hun gsms zijn gewoon machtig, mooier en beter dan de concurrentie. HTC is nu nog de underdog, Mar als ze doordoen kunnen ze makkelijk meegaan met Huawei ed.
        Wat jij nu aanhaalt spreek ik dan ook helemaal niet tegen, Huawei is een mooi merk, beter als Samsung in mijn ogen qua design, hardware dan weer niet helemaal. Buiten oppo en Huawei gaat het alsnog wel even duren voor ze hier helemaal geïntegreerd worden, zelfde probleem als met de auto’s van China, soms mooi vormgegeven ed, maar de kwaliteit niet.

  1. Dat gaat ‘m wel worden zo, mits ZeroLemon weer een fraaie extended batterypack uitbrengt. Heb tot zo ver de gehele Galaxy S line-up.

    @redactie: Er staat dat de geheugenkaartje te uitbreiden is tot 32GB. Dat klopt volgens mij niet. Lijkt mij sterk dat microSDXC niet word ondersteund bij de S5 terwijl ik in n.b. de S4 een Samsung 64GB microSDXC UHS-I gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *