Kim Dotcom wil vingers niet branden aan Popcorn Time

Popcorn Time
Popcorn Time is in korte tijd mateloos populair geworden. De streaming app waarmee je gratis films in full HD op je computer kunt kijken is daarmee tegelijkertijd de grootste nachtmerrie voor Hollywood. Is het imperium van Popcorn Time nu al aan het imploderen?

TechCrunch meldt dat de installatiesoftware van Popcorn Time – aangeboden voor zowel Windows, OS X als Linux – is verwijderd van zijn oorspronkelijke plaats. De installatiesoftware stond geparkeerd op MEGA, de gloednieuwe bestandhostingservice van internetbaas Kim Dotcom. Maar wie nu naar de downloadpagina gaat krijgt onderstaande melding te zien:

Kim Dotcom wil vingers niet branden aan Popcorn Time

Volgens MEGA overtrad Popcorn Time de regels. Welke precies is niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat Dotcom zijn vingers niet wil branden aan de streaming-app die in feite hartstikke illegaal is in Nederland, aangezien je tijdens het streamen ook filmdeeltjes upload via het P2P-netwerk.

De ontwikkelaars achter Popcorn time zoeken momenteel een nieuwe host. Mocht dat niet lukken, dan kunnen ze de installatiesoftware natuurlijk ook nog via BitTorrent aanbieden. Popcorn Time is daarmee nog lang niet ten dode opgeschreven, maar zal het in de toekomst wellicht nog zwaar krijgen.

Ondertussen verwachten de ontwikkelaars niet dat ze gezeik krijgen met het leger copyrightadvocaten van de grote filmstudio’s. Stukje uit het interview dat één van de makers had met TorrentFreak:

“We don’t expect legal issues. We don’t host anything, and none of the developers makes any money. There are no ads, no premium accounts, and no subscription fees or anything like that. It’s an experiment to learn and share.”

9 reacties

  1. Straks dus allemaal laptops op marktplaats waarop Popcorn time geïnstalleerd is.

    Trouwens, in het vorige topic zei ik dat ik het nut niet zag. Maar, nieuwsgierig als ik was, wel gedownload natuurlijk. Heb het nog maar een paar keer gebruikt, maar die paar keer was het tóch makkelijker dan mijn normale manier (kijken welke yify torrent me leuk lijkt, en stream via utorrent).

    Zal wel in de ouwelul-modus gehangen hebben die dag.

  2. Ik heb het zelf al een paar keer geprobeerd.

    Wat ik me wel aan erger is het feit dat je als engelse subtitels wil, gewoon ter info, laat hij deze niet zien.. Alleen maar als er tussendoor een ander taal wordt gesproken ( lees : vreemde taal zoals elfentaal ) is het even ondertiteld.. Maar voortdurend subtitels in het engels gaat hier niet.

    Ik heb getest in het frans & portugees wel.. Dus misschien bewust gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *