Turkije geeft ook YouTube een permaban

Turkije geeft ook YouTube een permaban
Oké. Nu is het echt hommeles in Turkije. Een dag nadat de omstreden Twitterblokkade door een rechtbank ongeldig werd verklaard, gooit de Turkse overheid YouTube op slot.

Het wordt voor de Turken dus even lastig om de laatste poezenfilmpjes tot zich te nemen, want de toezichthouder voor telecommunicatie in het land heeft de videodienst van Google in de ban gedaan, zo meldt WSJ.

Premier Erdogan dreigde eerder al met een ban op YouTube, nu lijkt hij deze dus te hebben doorgevoerd. Reden: er circuleren opnames en videofragmenten die de regering van Turkije in diskrediet brachten. Het zou gaan om onder meer een audio-opname waarin een chef van de inlichtingendiensten het over militair ingrijpen in Syrië heeft.

Het verbod komt enkele dagen nadat Turkije bij Google vroeg om de verwijdering van een aantal YouTube-filmpjes waarin de regering werd bekritiseert. Google gaf hier geen gehoor aan.

6 reacties

  1. Zo lang youtube mannen die onder rokjes filmen toelaat zal Turkije het goed doen om die kut yoetoeb te sluiten tot dat die accounts zijn verbannen .

        • @pureturkish1: oh ja, je zoon opdracht geven om 30 miljoen euro cash, welke d.m.v. smeergeld is ontvangen, weg te sluizen op de dag dat alle andere ministers worden gecontroleerd is staatsgeheim. Wie leeft er nou in de oertijd slimmerik? Reageren op een week oude artikel…

          • @tr81passat: En de premier was zo dom om net op dat gesprek even te vermelden dat ze beluisterd worden en nog eens , niets moet zeggen…
            Smeergeld?
            Kijk een naar het begrotingsoverschot , staatskas , bbp van Turkije en dan eens naar de prestatie , activiteiten , wegen , bruggen ziekenhuizen , … allemaal worden gemaakt.
            Het nis niet genoeg 😉 van mijn part mag je het smeergeld noemen.
            Ik noem het Iranees dollars die in Turkije werden opgeslagen.
            Leef in het realiteit , in plaats van uzelf alleen te concentreren wat je ’s avonds in het nieuws ziet.
            PS: Dit is het reden dan dat “fetullah gulen” word gebruikt als een tegenslag tegen Turkije , maar terwijl in het praktijk het reële doel de dollars zijn.
            Leef me a.u.b.
            We willen allemaal het goede doel van een/ONS land.
            Maar we zien sommige dingen verkeerd in of kunnen het net niet zien.
            Soms is het waarheid anders dan dat we het inzien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *