Video: een telefoon opladen in 30 seconden

StoreDot accu opladen
Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het Israelische bedrijf StoreDot heeft vandaag in Tel Aviv laten zien dat het mogelijk is om een Samsung Galaxy S3 in slechts 30 seconden volledig op te laden.

Zowel de accu als de oplader zijn ontwikkeld door StoreDot en bevinden zich in het prototypestadium. Eind 2016 zou gestart kunnen worden met massaproductie.

StoreDot demonstreerde deze revolutionaire technologie tijdens de Think Next-conferentie van Microsoft in Tel Aviv. We gaan er voor het gemak dus even vanuit dat het hier geen hoax of ongetest concept betreft.

Zoals je kan zien in onderstaande video is de accu op dit moment nog vrij groot en dik, en moet er een forse stekker gebruikt worden. Laten we hopen dat de uiteindelijke versie een stuk gebruiksvriendelijker is.

[gv data=”9DhJZAhjbcI”][/gv]

7 reacties

  1. Ik zie veel liever dat grote bedrijven hierin investeren in plaats van de Super Amoled Ultra HD deluxe black high contrast screen etc.

    De schermen, camera’s, processoren en opslagruimte zijn op dit moment prima. Alleen de batterijduur/ oplaadtijd nog niet..

  2. Op zich (als het tenminste echt is) een mooie innovatie, maar ik vraag me wel af hoe lang dat ding z’n energie vasthoudt. Een condensator jas je ook in een paar milliseconden vol, maar houdt de energie ook niet lang vast. Binnen 30 seconden opladen is leuk, maar als een volle accu 4 uur meegaat schiet je er nog niet zoveel mee op.

    Los daarvan ben ik blij dat er geinvesteerd wordt in betere accutechnologie! Ook vanwege de toenemende elektroficering van de autoindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *