In China rollen de huizen uit de 3D printer

Dit rolt zo uit de printer
Voor de Nederlandse lezers met een eigen huis is het verstandiger om niet verder te lezen.

Dat we heel veel met 3D printers kunnen maken is inmiddels wel duidelijk (een kayak bijvoorbeeld). Zo spannend is het dan wellicht ook niet dat je ook een compleet huis uit de 3D printer kan laten rollen. Het Chinese bedrijf WinSun Decoration Design Engineering ging echter nog een stapje verder: in 24 uur printten zij maar liefst 10 complete huizen. Dat is een complete straat. Denk je eens in dat er ’s ochtends nog een weiland met koeien voor je deur ligt, en men aan het einde van de middag al in een nieuwe huis trekt. Dat is pas vooruitgang.

Kijk mama, ik print een huis

De huizen worden gemaakt van gerecyclede bouwmaterialen en industrieel afval, wat in Nederland wellicht tot wat protesten van deze of gene zou leiden. Het printen zelf gebeurt niet op locatie, daar is de printer net even iets te groot voor. In tegenstelling tot de 199 dollar kostende Micro, is deze printer wat minder handzaam. De lengte bedraagt maar liefst 152 meter, de breedte 11 meter en de hoogte 6 meter. Deze printer kan je dus alleen per boot vervoeren.

Het 3D geprinte huis is niet erg fraai (een likje verf zou al wonderen doen), maar wel erg goedkoop. Voor 4800 dollar kan dit huis al de jouwe zijn. (via Business Insider)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *