In navolging van Brussel verbiedt Berlijn nu ook Uber


Na het verbod in Brussel is Uber nu ook door een Duitse rechter in Berlijn verboden.

In Duitsland gaat het om een vergelijkbare zaak. Ook hier heeft een taxibedrijf een rechtszaak aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf Uber. Volgens de aanklager houdt Uber zicht niet aan de regels en hebben zij geen taxivergunning. Hierdoor is het voor Uber mogelijk om goedkopere taxiritten aan te bieden. Dit zou volgens het taxibedrijf dan weer oneerlijke concurrentie zijn.

Een tweede klacht was dat de Uber taxichauffeurs na een rit niet terugkeerden naar een standplaats maar in de stad bleven rondrijden.

Gisteren plaatste Neelie Kroes nog een woedende reactie op haar blog over het besluit van een Belgische rechter om Uber daar ook te verbieden. Dat heeft deze Duitse rechter er niet van weerhouden om hetzelfde te doen.

In Nederland houd Uber vol dat het zich niet aan de taxiwet hoeft te houden omdat het om contractvervoer gaat en niet om taxivervoer. Veel taxibedrijven zijn het daarmee oneens. De Inspectie Leefomgeving en Transport zijn zich nog aan het beraden over een eventueel verbod in Nederland.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *