In deze 10 landen is Netflix het snelst

In deze 10 landen is Netflix het snelst
Duimpje omhoog voor de Nederlandse internetproviders en infrastructuur. We staan wederom bovenaan de lijst van snelste Netflix-landen.

De streaming dienst, die hier in september 2013 werd gelanceerd, heeft in haar maandelijkse ISP Speed Index uiteengezet welke landen het beste scoren qua doorvoersnelheden. Nederland bezet met een gemiddelde internetsnelheid van 3,5 Mbps de eerste plek, gevolgd door Zweden en Denemarken met beide 3,1 Mbps. De Verenigde Staten, het thuisland van Netflix, staat op een achtste positie met 2,2 Mbps.

LandSnelheid
Nederland 3,5 Mbps
Zweden3,1 Mbps
Denemarken 3,1 Mbps
Noorwegen3,0 Mbps
Finland2,9 Mbps
Verenigd Koninkrijk2,7 Mbps
Uruguay2,3 Mbps
Verenigde Staten2,2 Mbps
Chili2,2 Mbps
Brazilie2,1 Mbps

Netflix heeft daanaast vrijgegeven welke acht Nederlandse internetproviders het snelst waren qua doorvoer. Caiway staat bovenaan met 3,71 Mb per seconde. De achtste plek is voor Tele2, die het met een gemiddelde snelheid van 3,08 Mbps nog steeds beter doet dan de gemiddelde snelheid in de meeste andere Netflix-landen.

InternetproviderSnelheid
Caiway3,71 Mbps
Ziggo3,71 Mbps
Zeelandnet3,59 Mbps
UPC3,57 Mbps
KPN3,31 Mbps
Xs4all3,22 Mbps
Online3,15 Mbps
Tele23,08 Mbps

Volgens Netflix zijn er wereldwijd zo’n 40 miljoen abonnees, die gezamenlijk iedere maand voor 1 mljard uur aan films, series en documentaires streamen.

Check ook ons overzicht met de beste films, series en documentaires op Netflix.

Eén reactie

  1. Ik vind het aanbod voor die 7 euro per maand toch wel matig. Zie ook liever dat ze nieuwere series elke week bijwerken, dan hoef je daarvoor niet online te streamen (met mindere kwaliteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *