De nieuwe iPhone 6 krijgt een hogere resolutie

'De nieuwe iPhone krijgt een grotere resolutie'
Volgens geruchten worden er eind dit jaar twee nieuwe iPhones aangekondigd. Beide zijn groter dan hun voorgangers, zoveel is bekend, maar nu weten we ook wat de schermresolutie gaat worden.

Volgens 9to5Mac zou Apple aan het testen zijn met een resolutie van 1704 bij 960 pixels. Dit zou natuurlijk heel goed mogelijk zijn. Als ze namelijk dezelfde resolutie zouden houden als de iPhone 5s (1136 bij 640 pixels) zal het aantal pixels per inch onder de 300 terecht komen. Een pixeldichtheid die veel lager is dan de concurrentie.

De iPhone 6-variant met een scherm van 4,7″ wordt een resolutie van 1704 bij 960 pixels toegedicht, met een ppi van 416. Voor de 5,5″ versie geldt dan dat hij 326 pixels per inch zou krijgen. Dat zou minder zijn dan andere toestellen, omdat deze vaak al een resolutie van 1920 x 1080 pixels hebben.

Dit zou ook betekenen dat ontwikkelaars hun apps moeten gaan aanpassen. Ze kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om het zo te laten, maar dan zal de applicatie worden geüpscaled.

2 reacties

    • @Jantje_555: Het is een logische keuze van Apple gezien de stappen elke keer met 1,5 keer vergroot wordt. De makers van apps kunnen de apps dan ook gemakkelijker laten upscalen zonder de gehele app te moeten aanpassen.

      DPI op mijn huidige iPhone 5 vind ik ook prima, 1080P of zelfs 2K op zijn klein scherm heeft weinig voordelen. Naast dat een hogere resolutie meer batterij vreet, zie ik nu ook geen pixels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *