Deze extreem stille computer komt met een bijzonder kapsel

Deze extreem stille computer komt met een bijzonder kapsel
Er komen steeds meer fanloze laptops op de markt, maar wie serieuze hardware wil draaien ontkomt niet aan extra koeling nodig. Het Duitse SilentPower heeft een oplossing: koperschuim!

SilentPower claimt dat ze de eerste high-end PC zonder luidruchtige ventilatoren hebben ontwikkeld. Er zit namelijk serieuze hardware in, zoals een Intel i7-4785T processor op een kloksnelheid van 2,2 GHz, 8 of 16 GB aan werkgeheugen, een NVIDIA GTX 760 grafische kaart, en een rits aan USB, Wi-Fi, Ethernet, HDMI en DV aansluitingen. Stuff die toch de nodige warmte genereert.

SilentPower zegt dit op te kunnen vangen door de bovenkant van de PC te voorzien van koperschuim. Door de structuur is dit een ideale warmtegeleider – het koper is direct verbonden met de CPU en GPU – en zal de temperatuur nooit boven de 50°C uitstijgen. Het zou 500 keer meer warmte kunnen afvoeren dan reguliere warmtegeleiders, waardoor de noodzaak voor een elektrische ventilator vervalt. Ideaal voor PC-gebruikers die van stilte houden, maar het niet erg vinden dat hun apparatuur eruit ziet als een perfect bijgeknipte heg.

De behuizing is daarbij ook nog eens bijzonder compact, met een breedte van 160 mm, een diepte van 100 mm, en een hoogte van 70 mm. Het geheel weegt 1.5 kg.

Deze extreem stille computer komt met een bijzonder kapsel

Om de PC op de markt te krijgen is SilentPower een crowdfundcampagne gestart, waarbij ze naar een bedrag van €45.000 streven. Mocht dit lukken, dan beginnen de prijzen bij €699 voor het basismodel (8GB, 500GB HDD). De duurste versie kost €1159 en heeft 16GB RAM alsook 100GB aan opslagruimte op een SSD aan boord. De productie moet in het voorjaar vna 2015 beginnen, als de crowdfundcampagne slaagt.

[lg_folder folder=”0_Divers/SilentPower/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

  1. dit kan ik alleen maar aanmoedigen 🙂 hopelijk komt er in de toekomst de mogelijkheid om zelf de hardware te kiezen, of koelers gebaseerd op koper-schuim waarmee je dan zelf een stille pc kan maken

  2. Heel leuk concept dit. Ze zouden alleen nog een stoffilter moeten maken die je erover kan plaatsen. Om nu elke keer met een compressor het koperschuim schoon te spuiten is niet echt onderhoudsvriendelijk.

  3. Misschien dat er toch 1 cm erboven een glazen(gorilla) plaatje moet hangen gesteund door vier glazen pootjes die in alle hoeken door de koperen spons geprikt worden.
    Maar zeker een geweldige uitvinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *