Niemand is meer anoniem dankzij dit nieuwe FBI-systeem

FBI-gezichtsherkenning
Het nieuwe Facial Recognition systeem van de FBI is klaar voor gebruik, en kan miljoenen mensen aan de hand van de kleinste kenmerken identificeren. Anonimiteit lijkt verleden tijd.

Na zes jaar, en meer dan één miljard dollar, van testen en ontwikkelen, zegt de FBI klaar te zijn om hun nieuwe gezichtsherkenningssysteem in te zetten in Amerika. Het zogenaamde Next Generation Identification System zal dagelijks talloze gezichten vastleggen in een enorme databank, om ze eventueel later te gebruiken bij een onderzoek naar een misdaad.

Sollicitatiebrieven
Dit gaat zo hard, dat de FBI verwacht dat ze voor het einde van het jaar meer dan 52 miljoen gezichten verzameld hebben, onder andere van Mug Shots en sollicitatiebrieven. Mensen die in Amerika ergens solliciteren en hun vingerafdruk moeten zetten, worden ook opgenomen in dit systeem.

FBI-facial-recognition

Tatoeages en littekens
Het programma heeft niet eens gezichten nodig om iemand te herkennen. Zelfs tatoeages, littekens en alleen de iris van een persoon kunnen genoeg zijn om een naam bij een plaatje te krijgen.

Het systeem werkt natuurlijk nog niet perfect, wat vooral door de matige kwaliteit van de camera’s komt die door het land hangen. Zodra deze camera’s een update krijgen, is het een stuk lastiger om anoniem in Amerika te verblijven. Het oplossen van een misdaad gaat in de VS dus blijkbaar boven de privacy van burgers.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *