Gelekt in NL: Motorola Nexus 6 wordt reusachtig groot

Nexus-6
Zo’n beetje alle noemenswaardige specificaties van de Nexus 6 zijn uitgelekt. Alle info vind je hier.

Het begint erop te lijken dat de Nexus 6 door het reusachtige 5.92-inch lastig meer een smartphone genoemd kan worden. Het design van de Nexus 6 lijkt die van de Moto X over te nemen, waarbij verschillende aanpassingen het grotere scherm moeten huisvesten.

Op dit scherm verschijnt een QHD resolutie van 2560 x 1440. Een bijbehorende batterij van 3.200 mAh moet de phablet van de nodige stroom voorzien.

Specificaties
Op de website van BelSimpel doken ineens een hele berg specificaties van de Nexus 6 op. Er ontbreken nog een aantal zaken, zoals gewicht en de afmetingen, maar voor de rest zijn de specificaties redelijk compleet. Bekijk ze hieronder:

1Jimmy Kimmel19.38%
2Armin van Buuren19.33%
3Ciara19.31%
4Flo Rida18.89%
5Bruce Springsteen18.82%
6Blake Shelton18.47%
7Britney Spears18.19%
8Jon Bon Jovi17.64%
9Chelsea Handler17.22%
10Christina Aguilera16.67%

Uitgelekte foto
Ook is er inmiddels een foto uitgelekt van de Nexus 6, die ook wel ‘Shamu’ genoemd wordt. In onderstaande foto (die opdook op het forum van de XDA-Developers community) zien we het Motorolatoestel naast een LG G3 liggen, zodat je het formaat goed kunt vergelijken. Opvallend is dat er nog geen Nexus-logo op het toestel te bekennen is, al kan dit natuurlijk in de toekomst nog veranderen.

Nexus-6-LG-vergelijking

5 reacties

  1. Shamu? Dat is een naam die je een walvis geeft. Wellicht daarom ook gekozen, omdat het zo’n reusachtig apparaat is.

    Sorry, maar nee. Ik heb een Nexus 5, ben er heel blijk mee en ik zou echt voor geen goud groter willen dan dat. Wanneer gaan fabrikanten realiseren dat de consument grotere telefoons niet eens meer kunnen bedienen? 5 inch is gewoon het maximum en ik vind het jammer dat er dan een 6 inch als Nexus telefoon wordt gekozen. Deze zal vermoedelijk veel minder populair zijn dan de 5.

    • @gijsso: Google heeft toch altijd al namen van vis soorten gegeven aan de Nexus modellen? (Nexus 5 = Hammerhead / Nexus 4 = Mako) Ik vind de vergelijking met een reusachtige smartphone wel terecht die je maakt 🙂

      Ik heb ook een Nexus 5 (en Nexus 4 en 7 v1) maar ik blijf bij deze combinatie; net als jij, hoeft het voor mij niet groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *