Vodafone 4G vanaf vandaag in heel Nederland

Vodafone-4g-in-Nederland
Na KPN is Vodafone de tweede provider in Nederland die een landelijk 4G-netwerk heeft.

Het was eerst de bedoeling dat Vodafone in de loop van 2015 heel het land zou voorzien van een 4G-verbinding, maar een zachte winter versnelde dit proces aanzienlijk. Vrees echter niet als je op dit moment nog geen soepele verbinding hebt, want de provider is nog druk bezig met het verbeteren van het signaal. Zo worden er op drukke gebieden (in bushokjes bijvoorbeeld) speciale Small Cells geplaatst, die de verbinding een nodige boost geeft.

4G+
Meer dan 1,1 miljoen Vodafoneklanten maken op dit moment gebruik van 4G. De geografische dekking van het netwerk staat inmiddels op 95%, en meer dan 40% van al het dataverkeer maakt inmiddels al gebruik van deze verbinding. Nu 4G voor iedereen verkrijgbaar is, betekent dat nog niet dat Vodafone op zijn gat gaat zitten. Inmiddels is de provider alweer druk bezig met 4G+.

4G+ is een nog snellere variant op 4G, die je nu al kunt gebruiken in Amsterdam. Vodafone hoopt in april 2015 in 55 steden deze betere versie van 4G aan te kunnen bieden. 4G+ wordt echter alleen ondersteund door bepaalde toestellen. Op dit moment is dat in Nederland alleen de Samsung Galaxy Alpha, al zullen er in de toekomst uiteraard meer modellen komen die dit netwerk ondersteunen.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *