Geen pottenkijkers meer met de Nope-afdeklens

Nope-cameralens
Heb je soms wel eens het gevoel dat iemand je zit te begluren door de lens van je webcam? Dan kun je met Nope snel een einde maken aan deze spionage-activiteiten.

Met al het nieuws over privacyinbreuk en spionage is het niet eens zo’n gek idee om de lens van je webcam tegenwoordig standaard af te dekken. Het rolletje tape kun je gelukkig in de la laten liggen, want de Nope is een iets elegantere oplossing, voor een zacht prijsje.

Twee cirkels
Het concept is heel simpel. Het afdekplaatje van de Nope bestaat uit twee cirkels, waarvan je er eentje permanent op je computer of laptop plakt. Vervolgens kun je hem ronddraaien, zodat de tweede cirkel over de lens van je webcam komt te staan als je hem niet gebruikt. De tweede cirkel is via een kleine magneet verbonden met de eerste, zodat hij net iets boven je lens zweeft, wat krassen moet voorkomen. Het design is bovendien erg minimalistisch, zodat het niet eens op hoeft te vallen als je jezelf wilt beschermen tegen pottenkijkers.

Nope-formaten

Nope zit op dit moment nog in de Kickstarterfase, maar het doel van 500 dollar is inmiddels al ruimschoots overschreden, met nog 40 dagen te gaan. Op het moment van schrijven heeft de crowdfundingcampagne al 40.547 dollar opgehaald. Voor een donatie van 5 dollar krijg je zelf twee Nopes opgestuurd.

Drie formaten
De Nope komt in drie formaten. De grootste is 0,8 mm dik, en is 11 millimeter breed. De Nope-mini is 9,5 mm breed, en de Nope-micro slechts 7,5. De Micro is daarom zelf geschikt om op je smartphone of tablet te gebruiken. Bekijk hier de Kickstarterpagina van Nope, waar je ook je eigen exemplaar kunt bestellen.

9 reacties

  1. Ik heb gewoon een Elstar-sticker, die aan mijn Elstar appel lag geplakt, over mijn webcam van mijn laptop geplakt. Dat stickertje laat geen lijmresten achter, bovendien heb ik zo een échte Apple. ;-P

  2. Sony vaio het een eigen programma waar je de besturing van de cam kan uitgooien. Ook al word je gehacked ziet ie alleen maar zwart beeld.
    En die kickstarterbedrijfen vind ik maar raar. Hij begint een bedrijf met zekerheid dat ie klanten heeft wat dus veel geld waard is en ik krijg een product wat te duur is. Aandelen in bedrijf wil ik niet die dure troep dat toch na een maand helft kost in de winkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *