Vertu en Bentley maken superdure telefoon van €12.500

Vertu en Bentley maken superdure telefoon van €12.500
Bentley eigenaren bellen in stijl met de Vertu for Bentley.

Nadat ze eerder met Ferrari in zee gingen, heeft Britse maker van luxistentelefoons nu zijn eerste vruchten van de samenwerking met Bentley gepresenteerd. Het is in de basis een Signature Touch, opgedirkt met bijzondere elementen des Bentley. Denk aan gewatteerd kalfsleer met een diamantenpatroon en een Bentley-logo aan de onderzijde. Daarnaast levert Vertu exclusieve content van de Britse autobouwer op de telefoon, zoals artikelen en routes.

De basis van de Vertu for Bentley wordt gevormd door een titanium frame, met aan de voorkant een 4,7-inch scherm van saffierglas. De telefoon telt een 1080p-resolutie met een pixeldichtheid van 473 dpi en een 13 megapixel camera aan de achterkant, bijgestaan door een dubbele LED-flitser.

Onder de kap geen twaalfcilinder, maar de Snapdragon 801 quadcore processor, die zijn werk doet op een kloksnelheid van 2,3 GHz. Het opslaggeheugen bedraagt 64 GB en de accu heeft een capaciteit van 2275 mAh. 4G, NFC en een draadloze oplaadfunctie (Qi) zijn standaard, evenals de nieuwste versie van Android (4.4).

Aangezien het hier een exclusieve Vertu betreft, krijg je er ook de befaamde 24 uurs-concierge van het merk bij, die je kan bijstaan met tips en boekingen. Om het exclusiviteitsfeestje af te maken: de standaard ringtones zijn verzorgd door het London Symphony Orchestra en de audio is getuned door Bang & Olufsen.

Vertu vraagt er zonder gêne €12.500 per stuk voor. En op = op, want er worden er slechts 2.000 van gemaakt.

[lg_folder folder=”Vertu/Vertu_for_Bentley/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

    • @towi1989: Ja eindelijk, snap niet waarom ze zoveel moeite hebben goede hardware te vinden.

      OT: In tegenstelling tot een duur horloge zie ik mezelf nog niet snel rondlopen met een super dure telefoon, die dingen zijn te veel een gebruiksvoorwerp terwijl een horloge toch echt een sieraad is dat generaties mee kan.

  1. Zo heb ik gisteren 3 stuks samsung galaxy S3 gekocht. Deze ga ik voorzien van een ander hoesje en plak er een eigen merkje op. De ringtones zijn verzorgt door mijn nichtje op de dwarsfluit en het geluid is getuned door een echte audio ingenieur (mijzelf). Exclusief, worden er maar 3 van gemaakt. Voor slechts 25.000 euro per stuk. Op = op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *